מדברים, שותים, אוכלים מנקאי
חסר לך השראה למתכון עם מנקאי? רוצה לצלול עוד לערכים ולאימפקט החיובי של ירק העל? בא לך לקרוא או לצפות בכתבה על מנקאי? ריכזנו לך את כל המתכונים, מאמרי המומחים והכתבות על מנקאי במקום אחד.
- YNET בריאות
מחקר: צריכת הצמח מנקאי לאחר ארוחה מורידה דרמטית את רמות הסוכר
מחקר חדש של אוניברסיטת בן-גוריון בנגב וחוקרים מסורוקה ומשיבא מצא כי לצמח מנקאי השפעה משמעותית על הורדת רמות הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת סוג 2.
- YNET בריאות
מחקר ישראלי: הורדת רמות הסוכר בדם - המפתח להאטת הזדקנות המוח
מחקר חדש בהובלת אוניברסיטת בן-גוריון מצא כי בקרת רמות הסוכר בדם היא המנגנון המרכזי שמאפשר לשמור על מוח צעיר לאורך זמן. במחקר, שכלל הדמיות מוח מתקדמות, הצליחו החוקרים להוכיח שתזונה ים-תיכונית משפיעה על גיל המוח ומגינה מפני הידרדרות קוגניטיבית.
- Mako
דיאטה כחול-לבן-ירוק: מומחים ישראלים פיצחו את המתכון לאורח חיים בריא במיוחד
הדיאטה הים תיכונית הירוקה היא אורח חיים שמוריד כמעט לחלוטין צריכה של בשר אדום ומשלבת במקומו את צמח ה"מנקאי".
- YNET בריאות
מחקר: זו הדיאטה שעשויה להאט את הזדקנות המוח
מה כדאי לשתות ולאכול כדי להאט שינויים ניווניים במוח? שיתוף פעולה בין אוניברסיטת בן גוריון לבין אוניברסיטת הרווארד בדק את השפעות הדיאטה הים תיכונית הירוקה ומגלה כי יש דרך פשוטה ובטוחה לשמור על תפקוד המוח שלנו גם כשאנחנו מתבגרים
- WALLA בריאות
מהי "תזונה ים תיכונית ירוקה" ומה היא תעשה לגוף שלכם?
חוקרים מאוניברסיטת בן גוריון ומהרווארד לקחו את כל היתרונות המוכרים של התזונה הים תיכונית והוסיפו להם פוליפנולים, הרבה מאוד פוליפנולים. התוצאה? הפחתה דרסטית בכמות השומנים בכבד וגם ירידה יפה במשקל
- YNET בריאות
הדיאטה שהקטינה ב-50% את הסיכוי לחלות במחלת לב וכלי דם.
בריאות משלנו: כבר שנים שרופאים ממליצים על תזונה ים־תיכונית נגד מחלות לב, כלי דם וסוכרת. אלא שעכשיו גילה מחקר ישראלי גרסה בריאה אפילו יותר שכדאי לשים על הצלחת - שכוללת תה ירוק, ירק־על מפתיע בשם מנקאי, ואפס בשר אדום.
- YNET בריאות
הכירו את המנקאי: ירק העל הישראלי שמאזן סוכרת
הצמח הקטנטן המיוצר בקיבוץ בארי, ונחשב למקור עשיר של חלבונים, נוגדי חמצון, חומצות שומן חיוניות, ויטמינים ומינרלים. כך הוא עשוי לטפל באיזון רמות הסוכר והברזל בגוף.
- WALLA בריאות
מנקאי: הצמח הקטן והבריא שאתם חייבים להכיר
הוא גדל פה בישראל ועל פי מחקרים אחרונים הוא יכול לעזור בצמצום צריכת הבשר ברחבי העולם. ואם אתם לא מאמינים לנו, תאמינו לאוניברסיטת הרווארד שהכניסה אותו לתפריט בקפיטריות שלה
- MAKO
מזון העל החדש שמשגע את העולם ומעניק אין ספור יתרונות לצורכיו
הוא התגלה על ידי חקלאים במזרח אסיה ולא עבר זמן רב עד שהבינו כמה יתרונות בריאותיים הוא מכיל, כשטועמים אותו לא מרגישים טעם אבל ניתן לשלב אותו בשורה של מאכלים מוכרים. הכירו את המנקאי, הסופר פוד שכובש את העולם