מצטרפים למועדון ונהנים מ 10% הנחה בקניה ראשונה

המחקרים מוכיחים: מנקאי נותן לך יותר!

מאז גילה העולם המערבי את תכונותיו המופלאות של המנקאי, זוכה ירק העל הזעיר לעניין עצום בקרב קהילת המדע העולמית. 

שורה של מחקרים קליניים פורצי דרך ובלתי תלויים, שנערכו באוניברסיטאות ומוסדות מחקר מובילים בעולם וראו אור בכתבי עת מדעיים נחשבים בתחום התזונה והרפואה, חשפו את יתרונות המנקאי והשפעתו החיובית על בריאות הגוף.

בראשם, מחקר קליני רחב היקף שנערך בשיתוף פעולה בינלאומי של חוקרים בכירים מאוניברסיטאות בן גוריון בישראל והרווארד בארה"ב אשר בדק את ההשפעות של תזונה ים-תיכונית ירוקה משולבת במנקאי על תפקוד תקין ובריאות מיטבית של מערכות הגוף. 

תוצאות המחקר שעקב אחר 300 נסיינים לאורך תקופה של 18 חודשים והשווה בין תזונה ים-תיכונית קלאסית לבין תזונה ים-תיכונית ירוקה, עשירה בפוליפנולים ומופחתת במזונות מן החי, הדהימו את החוקרים בקהילת המדע העולמית והובילו לשורת מחקרים אודות כוחו של ירק העל הזעיר. 

מקור עשיר לברזל הנספג ביעילות ומוטמע בהמוגלובין

ממצאי המחקר הקליני המקיף הראו כי קבוצת הדיאטה הים-תיכונית הירוקה שהפחיתה מזונות מן החי וצרכה שייק מנקאי מידי יום, שמרה באופן עיקבי על מדדי הברזל השונים (המוגלובין, ברזל וטרנספרין בפלסמה) יציבים וגבוהים יותר באופן מובהק מיתר הקבוצות. 

המחקר פורסם בכתב העת המדעי THE JOURNAL OF NUTRITION.

טוען וידיאו: טוען וידיאו:

ויטמין B12 ביו-אקטיבי וזמין לגוף האדם

המחקרים שפורסמו הדגימו בצורה ברורה כי המנקאי, בשונה מצמחים אחרים, מהווה מקור מזון צמחי וטבעי לויטמין B12 המכיל את שלושת הצורות הטבעיות של הויטמין בצורה יציבה והדגימו כי צריכת מנקאי באופן קבוע מובילה לעלייה ברמות ויטמין B12 בדם, גם אצל אנשים שצורכים תזונה מופחתת מזונות מהחי .

מחקר נוסף במעיים מלאכותיים הוכיח כי צריכת מנקאי מובילה לעלייה משמעותית בכמות החיידקים במיקרוביום המעורבים בספיגת ויטמין B12, מה שמעיד על זמינותו הביולוגית הגבוהה של הויטמין בצמח זה.

המחקרים פורסם בכתב העת המדעי NUTRIENTS.

תחליף איכותי לחלבון מן החי

מעל 40% מהחומר היבש במנקאי הוא חלבון מלא הכולל את כל חומצות האמינו בהרכב דומה לזה של חלבון הביצה. מחקר השוואתי מצא כי עכילות חומצות האמינו החיוניות של חלבון המנקאי גבוהה, בדומה מאד לזו של גבינה לבנה.

על פי מחקר זה, מנקאי מהווה מקור עשיר לחלבון מלא ואיכותי ויכול להוות תחליף לחלבון שמקורו מן החי. 

המחקר פורסם בכתב העת המדעי Clinical Nutrition.

טוען וידיאו: טוען וידיאו:

איזון סוכר ושיפור פעולת האינסולין

מחקר קליני ייעודי בחן את ההשפעה שיש לשילוב ירק המנקאי בתזונה היומית על רמות הסוכר בדם. ממצאי המחקר הראו כי לצריכה יומית של שיק מנקאי יש השפעה מיטבית ומתמשכת על מדדי הסוכר בדם ומיטוב פעילות האינסולין. בנוסף, דיוחו הנסיינים על תחושת שובע גבוהה יותר לאחר צריכת השייק.

המחקר ראה אור בכתב העת המדעי DIABETES CARE

טוען וידיאו: טוען וידיאו:

הורדת רמות הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת סוג 2

מחקר קליני שנערך בקרב מטופלים עם סוכרת במרכז הרפואי שיבא תל השומר ואוניברסיטת בן גוריון בנגב, מצא כי צריכה של צמח המנקאי לאחר ארוחה הפחיתה באופן דרמטי (כ-20%) את רמות הסוכר באופן המקביל להשפעה של תרופה.

ממצאי המחקר פורסמו בכתב העת Diabetes ,Obesity and Metaboblism

האטה משמעותית במדדי התנוונות המוח 

במחקר הקליני המקיף ובמחקר נוסף, בחנו החוקרים את ההשפעה של דיאטה ים תיכונית ירוקה עשירה במנקאי על האטת תהליכי הזדקנות המוח בקרב אוכלוסיית גיל 50 בממוצע. אנליזות MRI שבוצעו על מוחם של משתתפי הניסוי לאורך כל חודשי הניסוי, הראו כי הדיאטה העשירה במנקאי העתיר בפוליפונולים (נוגדי חימצון), הביאה להאטה משמעותית במדדי התנוונות המוח בקרב הנסיינים.

המחקרים התפרסמו ב: כתב העת המדעי The American Journal of Clinical Nutrition.

ובפרסום נוסף The American Journal of Clinical Nutrition.

שיפור תפקוד המערכת הלבבית וגמישות אבי העורקים

ממצאי המחקר הראו כי לאחר שישה חודשים קבוצת הדיאטה הים תיכונית הירוקה השיגה שיפור מובהק ומשמעותי יותר במגוון מדדים, ובהם ירידה ברמות הכולסטרול הרע (LDL) , שיפור יחס HDL/LDL, ירידה בלחץ הדם ושיפורים משמעותיים נוספים. 

מחקר נוסף הדגים לראשונה את ההשפעה החזקה שיש לתזונה ים תיכונית ירוקה על גמישות אבי העורקים והראה כי שילוב מנקאי בתזונה היומית משפר באופן ניכר את גמישות אבי העורקים ומטיבה על מערכת תפקודי הלב. 

המחקרים ראו אור בכתב העת המדעי HEART.

ובכתב העת המוביל בתחום הקרדיולוגיה  JACC (Journal of the American College of Cardiology). 

הפחתת השומן התוך רקמתי בכבד

תוצאות המחקר הקליני המקיף הראו כי דיאטה ים תיכונית ירוקה, הכוללת מנקאי, הצליחה להפחית בכמעט 50% מכמות השומן התוך רקמתי בכבד לעומת דיאטה ים-תיכונית קלאסית ויכולה להקטין את הסיכון לחלות במחלת כבד שומני לא אלכוהולי.

המחקר התפרסם בכתב העת המדעי GUT.

טוען וידיאו: טוען וידיאו:

השפעה ייחודית ומיטבית על פעילות המיקרוביום

במחקר קליני ייעודי, בחנו חוקרים את השפעת התזונה על פרופיל המיקרוביום ובהמשך גם את שילוב הזנת המיקרוביום האישי (autologous transplantation) שנוצר לאחר כחצי שנת דיאטה מיטיבה. 

ממצאי המחקר הראו כי שילוב מנקאי בדיאטה ים תיכונית ירוקה אפשר את מיטוב המיקרוביום באופן יעיל יותר, שימר את הירידה במשקל שהתקבלה לאחר חצי שנת דיאטה ביעילות רבה יותר בנוסף לאיזון רמות הסוכר בדם. 

מחקר נוסף, בחן את השפעתו הישירה של המנקאי על פרופיל המיקרוביום בעזרת מערכת מעיים מלאכותית. ממצאי המחקר הראו כי מנקאי יכול לשנות את פרופיל המיקרוביום במעיים באופן סלקטיבי על ידי פירוק פוליפנולים וייצור חומצות פנוליות קטנות יותר החשובות לבריאות הגוף, דרך תסיסת סיבים מיטבית.

 המחקרים התפרסמו בכתב העת המדעי GUSTROANTOLOGY.

ובכתב העת המדעי Journal of Functional Foods.

רוצה להזמין?

לחנות

רגע לפני שמתחילים בהזמנה...

בדקו אם המשלוח מגיע לכתובת שלכם.

לאן תרצו את המשלוח שלכם?

למתי תרצו את המשלוח שלכם?