10% מאוכלוסיית העולם מאובחנת כחולי סוכרת סוג 2. בישראל מאובחנים מעל 550,000 מבוגרים המתמודדים עם המחלה ומחפשים מדי יום דרכים טבעיות לאיזון התסמינים.
במסגרת מחקר חדשני שנערך בבית חולים שיבא תל השומר, בית חולים סורוקה ובשיתוף אוניברסיטת בן גוריון.
נבחנה השפעת צריכת ירק המנקאי על רמות הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת סוג 2.
במחקר השתתפו 45 מבוגרים עם סוכרת אשר חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצת ניסוי שצרכה מנקאי וקבוצת ביקורת שצרכה מים, שתיהן לאחר ארוחה.
תוצאות המחקר הראו כי בקרב שני שלישים מהמשתתפים שצרכו מנקאי נצפתה ירידה משמעותית של כ-20% בשיא רמות הסוכר לאחר הארוחה באופן המקביל להשפעה של תרופה.
פרופ' אמיר תירוש, מומחה לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה, ממובלי המחקר "מדובר פה על נתח משמעותי של שני שלישים מהנבדקים שהצליחו להוריד באופן משמעותי את השיא של העלייה בסוכר – רמות הסוכר עלו יותר לאט וירדו יותר מהר, כך שבסך הכל עקומת הסוכר לאחר הארוחה היא נמוכה יותר, שזה בהחלט משהו שאנחנו מנסים להשיג גם עם טיפול תרופתי. בנוסף, חשוב לציין שגם לטיפול תרופתי לא כל החולים מגיבים כמו שאנחנו רוצים. תגובה של שני שלישים, של למעלה מחצי, היא בהחלט משהו מעודד מאוד ביכולת שלנו להגדיל את ארגז הכלים שלנו עבור מטופלים עם סוכרת"
ממצאי המחקר מהווים צעד משמעותי לקראת מהפכה בתחום הבריאות הטבעית, ומוכיחים כי ירק המנקאי, עשוי לשחק תפקיד מרכזי בשיפור הבריאות העולמית ולהוות חלק אינטגרלי מתזונה בריאה ומאוזנת.
המחקר פורסם בכתב העת המדעי Diabetes, Obesity and Metabolism
Share: