מתכונים

שקשוקת מנקאי, תרד וקישואים

  • 11.2.21
  • 13:43

דאגנו לכם למתכון סופר משפחתי לשקשוקת מנקאי וקישואים מעולה, כי אין כמו חגיגה משפחתית סביב מחבת שקשוקה ירוקה, בריאה ולוהטת

דאגנו לכם למתכון סופר משפחתי לשקשוקת מנקאי וקישואים מעולה, כי אין כמו חגיגה משפחתית סביב מחבת שקשוקה ירוקה, בריאה ולוהטת

 

מה צריך?

 

קוביית מנקאי קפוא (מומלץ להפשיר כחצי שעה לפני תחילת הבישול)

1 בצל פרוס דק 

1 קישוא חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות

½ חבילת תרד נקי מגבעולים וקצוץ גם

2 שיני שום פרוסות

50 מ"ל ( ¼  מיכל) שמנת לבישול 9%

עלים מ-2 ענפי זעתר / אורגנו טרי

4 ביצים

2 כפות שמן זית

2 כפות פרמז'ן

קורט של אגוז מוסקט

מלח 

פלפל

 

 

איך להכין?

  1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את פרוסות הבצל ומזהיבים.
  2. מוסיפים למחבת את פרוסות הקישוא ומטגנים עד לריכוך.
  3. מוסיפים את השום והאורגנו/זעתר ומטגנים עד שהשום מעלה ניחוחו, דקה בערך.
  4. מוסיפים את התרד ומטגנים עד שאיבד מנפחו.
  5. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את המנקאי ומערבבים לפיזור אחיד.
  7. שוברים לתוך המחבת עם הירקות  4 ביצים, בוזקים את גבינת הפרמז'ן המגוררת מעל, מכסים ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה של הביצים.
  8. מומלץ לאכול עם חלת מנקאי וטחינת מנקאי. בתיאבון.

מתכונים נוספים