מתכונים

פתיתים עם מנקאי וברוקולי של רינת צדוק

  • 30.12.21
  • 10:16

מתכון לכל המשפחה שנותן טוויסט בריא, ירוק וטעים למאכל הישראלי האהוב מכולם.

 

חומרים ל- 2-4 מנות:

 

בצל בינוני קצוץ

2-3 כפות שמן זית

2 שיני שום קצוצות

כוס ברוקולי טרי מפורק לפרחים קטנים

גבעולי ברוקולי קצוצים

כפית עלי אורגנו מיובשים

כפית מלח אטלנטי

1/4 כפית פלפל שחור גרוס

400 גרם פתיתים שאוהבים

מקמח חיטה מלאה או קמח חיטה.

 

 

הכנה:

 

יוצקים שמן זית לסיר ומחממים קלות, זורקים פנימה את בצל קצוץ ומזהיבים, מוסיפים את השום ומערבבים.

מוסיפים 2 קוביות מנקאי קפואות, גבעולי ברוקולי קצוצים, פרחי ברוקולי.

מפזרים עלי אורגנו מיובשים, מלח פלפל ומערבבים.

במקביל, מביאים לרתיחה סיר מלא בשפע מים, מוסיפים כפית מלח.

זורקים פנימה את הפתיתים ומערבבים( שמתי טיימר 6 דקות)

שימו לה להוראות בישול לפי יצרן.

מסננים את הפתיתים מהמים(אני אוהבת לשמור קצת ממי הבישול בצד למקרה הצורך)

מחברים בין הפתיתים לתערובת ברוקולי בצל, מוסיפים 2-3 כפות מי בישול.

טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.

מגישים עם פרמזן מגורר מעל או לצד שניצל וירקות.

 

 

בתאבון!

מתכונים נוספים