מתכונים

מיני פיצות כוסמין עם טוויסט ירוק של מנקאי של רינת צדוק

  • 30.12.21
  • 10:20

המנה האהובה מועשרת ברגע באקסטרה ויטמינים וערכים תזונתיים טובים

 

חומרים לבצק:

 

500 גרם קמח כוסמין מלא/ חיטה מלאה) / 4 כוסות.

( ממליצה על מנחת הארץ הקמח שלהם בהיר במראה יחסית לקמחים אחרים, במיוחד שמדובר בילדים)

5 גרם שמרים יבשים / כפית

12 גרם מלח / 2 כפיות

20 גרם סוכר קנים/ מייפל / 2 כפות

20 גרם שמן זית / 2 כפות

קוביית מנקאי 

 

לפיצות:

 

400 גרם רוטב עגבניות

½ כוס זיתים קלמטה

10 יח׳ עלי בזיליקום טריים

כוס תירס 

חצי בצל פרוס

2 גבעולי ברוקולי

8 יח׳ פטריות

250 גרם מוצרלה מגוררת 

50 גרם פרמזן 

 

פסטו מנקאי:

 

2 כוסות עלי בזיליקום טרי 

½ כוס עלי פטרוזיליה 

2 שיני שום קטנות 

¼ כוס אגוזי מלך

¼ כוס שקד טחון / שקדים שלמים

½ כוס שמן זית

כף מיץ לימון

½ כפית מלח- פלפל שחור גרוס  (ובגדול לפי הטעם)

2 קוביות מנקאי( להוציא מהמקפיא כ-15 דקות לפני ההכנה)

 

הכנת פסטו

 

מפרידים עלים מהגבעולים.

מניחים במעבד מזון את כל המרכיבים למעט מלח.

טוחנים בפולסים למרקם אחיד אך לא חלק מידי, מוסיפים מלח ומערבבים.

טועמים ומתקנים תיבול.

שומרים בצנצנת מעוקרת ונקייה במקרר, נשמר כ-שבועיים לפחות.

ניתן להקפיא חצי מהכמות.

 

הכנת הבצק

 

ממליצה להכין את הבצק לילה קודם להכנת הפיצות.

הבצק יוצא אוורירי והפיצות טעימות.

המתכון נראה ארוך אבל התהליך פשוט מאוד וזמן מנוחה ארוך במקרר מיטיב עם הבצק.

 

מתחילים – בצק מקדים 

לקמחים מלאים המכילים את כל חלקי החיטה לוקח יותר זמן לספוח את הנוזלים.

מה שמקל מאוד על פעולת הלישה לאחר המנוחה.

 

1.מערבבים במיקסר עם וו לישה, קמח ומים עד לאיחוד החומרים.

2.לשים 2  דקות במהירות נמוכה, מאחדים את הבצק לכדור, מניחים בקערת המיקסר מכוסה במגבת לחה או ניילון ל-30 דקות.

(הבצק צריך להיראות יבשושי ודביק).

 

3.לקערת הלישה מוסיפים את השמרים ולשים כ-4 דקות במהירות נמוכה, מוסיפים את המלח והסוכר עד שנטמעים בבצק כ-3 דקות לישה. 

4.מוסיפים שמן זית עד שנטמע בבצק ולבסוף את קוביית המנקאי כ-2 דקות לישה.

(ביום הלישה על הבצק להיות רך, אלסטי ואחיד אך לא נוזלי).

5.מגלגלים לכדור מניחים בקופסא  משומנת   ומכסים ל-40 דקות מנוחה.

6.מקפלים את הבצק  ע״י מתיחת ארבעת פינות הבצק כלפי המרכז  ליצירת מעין מעטפה, מכסים במגבת לחה או ניילון ומניחים למנוחה במקרר.

(מינימום 8 שעות)

7.ניתן ורצוי לחזור על פעולת הקיפול לפחות פעם אחת במהלך המנוחה במקרר. 

מוציאים את הבצק כ-שעה לפני אפיית הפיצות.

 

(לשקילה מדוייקת אפשר להיעזר במשקל, מיני פיצה בגודל 20 גרם ופיצה  אישית 50 גרם)

מחלקים את הבצק לכדורים בגודל הרצוי ומגלגלים לכדורים.

כל זמן שעובדים עם הבצק רצוי לכסות במגבת או ניילון.

מקמחים קלות את משטח העבודה, בעזרת מערוך מרדדים את העיגולים לפיתות שטוחות, מניחים את עיגולי הבצק על תבנית מרופדת בנייר אפייה מקומח קלות, ומכסים ל-10-15 דקות

משקיעים אצבעות בכל עיגול בצק

מניחים כפית פסטו על כל עיגול ומעל כפית רוטב עגבניות, גבינה מגוררת ותוספות שאוהבים

בינתיים, מלהיטים את התנור ל-240 מעלות  עם מגש הפוך בפנים.

מגלישים את נייר האפייה על התבנית הלוהטת שבתנור, אופים 8 דקות עד שהפיצה מזהיבה והגבינה מבעבעת.

כשהפיצות יוצאות מהתנור, ניתן לפזר קצת פרמזן.

 

טיפים:

 

ניתן להשתמש בקמח פיצה

אפשר חצי קמח פיצה וחצי כוסמין או מלא.

אפשר לאפות חלק מהפיצות אפייה בהירה ולהקפיא כשהן  חמימות

ולאפות שוב כשרוצים לאכול.

להניח פסטו ועגבניות לאפות אפייה בהירה ולהקפיא, וכשרוצים לאפות מוציאים מהמקפיא 10 דקות מפזרים תוספות ואופים.

פסטו עשיר מאוד ילדים אוהבים פסטה עם פסטו תוסיפו כפית גדושה

אפשר למרוח על פילה דג או חזה עוף

 

 

בתאבון!

מתכונים נוספים