חקרו עלינו

על סוכרת, אינדקס גליקמי והמנקאי שביניהם

על סוכרת, אינדקס גליקמי והמנקאי שביניהם

  • 8.12.20
  • 18:03

אם יש מגיפה שמסמלת את המאה ה-21 היא מגפת הסוכרת. הסיבות לה רבות ותזונה היא רק אחת מהן. במחקר שנערך באוניברסיטת בן גוריון בשיתוף עם אוניברסיטת הרווארד נמצא כי שילוב מנקאי בתפריט עשוי לשפר את רמות הסוכר בדם לאורך היממה. כל הפרטים בפנים.

מחקר קליני נוסף, שבוצע באוניברסיטת בן-גוריון בשיתוף בינלאומי של אוניברסטאות מארה”ב (הרוורד) ואירופה, במטרה לעקוב אחרי דינמיקת מדדי הסוכר בדם במהלך היום והלילה, בחן קבוצת נסיינים (20 משתתפים) בעלי שומן בטני, שצרכו שייק מנקאי כארוחת ערב, בהשוואה לקבוצה שצרכה שייק יוגורט זהה בכמות פחמימות/חלבונים/קלוריות. ממצאי המחקר הראו כי: צריכת שייק מנקאי ירוק משפיעה לטובה על מדדי הסוכר בדם דרך פעולה משולבת עם של הורדת רמות סוכר ושיפור פעולת האנסולין. הממצאים הצביעו על עליה מתונה  ואיטית יותר של רמות הגלוקוז בדם, מיד לאחר האכילה של שייק המנקאי ועל פינוי מהיר יותר של הסוכר בדם לרמת הסוכר ההתחלתית. בנוסף, ניתן היה להבחין בהשפעה מתמשכת משעת ארוחת הערב ועד למחרת בבוקר, שהובילה לרמות סוכר נמוכות יותר גם בבוקר שלמחרת. דבר המעיד על השפעה מיטיבה דרך פעולת האנסולין שייתכן ונובעת מעושרו הטבעי של מנקאי בסיבים תזונתיים ואיכותיים וכמות פוליפנולים גבוהה. 

בנוסף, דווחו הנסיינים שצרכו שייק מנקאי על תחושת שובע טובה יותר מזו של קבוצת הביקורת.  

המחקר פורסם בכתב העת המדעי המוביל בסוכרת DIABETES CARE

פוסטים נוספים

  • על תרכובות פוליפנולים נוגדות חמצון בצמח המנקאי

    • 30.8.21
    • 17:10

    מאת: יעל דרור – דיאטנית קלינית ופזיולוגית M.sc
    פוליפנולים הינם קבוצת רכיבים המיוצרים על ידי צמחים למגוון תפקידי הגנה בשל יכולות נוגדות חמצון רבות עוצמה. לאורך שנים נודעה חשיבות לשילוב פוליפנולים בתזונה היומיומית לשיפור התפקוד ולהפחתת סיכון בריאותי למחלות שונות בטווח הקרוב ובטווח הרחוק, אך המחקר בתחום זה היה מצומצם. 

  • על הפחתת שומן תוך-כבדי באמצעות צריכת ירק מנקאי

    • 26.1.21
    • 13:13

    לאחרונה פורסם מחקר חדש ופורץ דרך של חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, בשילוב עם אוניברסיטאות באירופה וארה"ב כולל אוניברסיטת הרווארד, שדווח על יעילותו של מנקאי בהפחתת שומן תוך-כבדי ועד להפחתה משמעותית בסיכון לחלות במחלת כבד שומני, כאשר נצרך בשילוב עם דיאטה ים-תיכונית.

  • על זמינות ברזל בצריכת ירק המנקאי

    • 8.12.20
    • 18:21

    זמינות של ברזל ממקור צמחי איננה דבר מובן מאליו, לא כל הצמחים מכילים כמות מספקת של ברזל ולעיתים נוכחות הברזל במזון הצמחי אינה מעידה בהכרח על זמינותו בשל נוכחותם של חומרים מעכבי ספיגה שמצויים בדרך כלל בצמחים כדוגמת טננים, פיטאטים וסיבים.