מתכונים

מאפה שכבות בטטה עם גבינת מנקאי

  • 1.12.20
  • 18:21

איזה כיף לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון טעים מחוזק בבריאות למאפה שכבות בטטה עם גבינת מנקאי.

איזה כיף לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון טעים מחוזק בבריאות למאפה שכבות בטטה עם גבינת מנקאי.

 

חומרים לתבנית בגודל 33X23 ס"מ

 

כ-1/2 1 קילו בטטות (6 בטטות גדולות)

 

לגבינה:

 

450 גרם טופו

2 קוביות מנקאי, מופשרות

3 כפות שמן זית

מיץ מ 1-2 לימונים (לפי הטעם)

2 כפיות משחת מיסו

1/2 כוס חלב סויה ללא תוספת סוכר

מלח, פלפל שחור גרוס

 

לפסטו מנקאי:

 

2 קוביות מנקאי, מופשרות

1 שן שום

חופן צנוברים

1/4 כוס שמן זית

1/4 כוס מים

מלח, פלפל שחור גרוס

 

 

 

איך מכינים:

 

1. מקלפים את הבטטות ופורסים לפרוסות בעובי כ-3 מ"מ.

2. טוחנים את כל חומרי הגבינה במעבד מזון, לקרם חלק. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

3. מחממים תנור ל-190 מעלות.

4. משמנים את התבנית בשמן זית ומסדרים על התחתית שכבה צפופה של פרוסות בטטה, רצוי שיחפפו מעט זו את זו. 

5. משטחים מעל 1/3 מגבינת המנקאי (זו לא אמורה להיות שכבה עבה, רק כיסוי קל של הבטטות) ומסדרים מעל שכבה נוספת של פרוסות בטטה. 

6. ממשיכים באותו אופן עוד פעמיים.

7. אם רוצים, מברישים את שכבת הבטטות העליונה במעט שמן זית ומכסים את התבנית בנייר אלומיניום. 

8. אופים בתנור החם כ-45 דקות עד שהמאפה מתייצב והבטטות רכות.

9. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 5-10 דקות, להזהבה קלה של השכבה העליונה. 

10. מוציאים ומניחים להתקרר מעט ולהתייצב.

11. בינתיים טוחנים את כל חומרי הפסטו בבלנדר מוט עד לקבלת קרם חלק. 

12. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.

13. יוצקים על המאפה שבתבנית פסטו מנקאי, פורסים ומגישים לצד הפסטו.

 

 

 

מתכונים נוספים