מתכונים

מאנקארי ירקות / שף יובל בן נריה

  • 6.1.21
  • 12:38

הפעם השף, והשותף הקולינרי של מנקאי, יובל בן נריה מכניס אותנו למטבחו הפרטי ומראה לנו כמה פשוט וקל להעשיר כל מנה, בערכים תזונתיים ובריאות.

 

הפעם השף, והשותף הקולינרי של מנקאי, יובל בן נריה מכניס אותנו למטבח ומראה לנו כמה פשוט וקל להעשיר כל מנה, בערכים תזונתיים ובריאות.

מתכון ל-4 סועדים

 

מה צריך: 

 

4 כפות שמן קנולה

1 בצל לבן קצוץ

2 ס"מ ג'ינג'ר טרי מגורר על החלק הדק של הפומפיה/ קצוץ דק

1 צ'ילי ירוק פרוס דק

3 שיני שום קצוצות

4 קוביות מנקאי קפוא

חצי כפית אבקת צ'ילי אדום

1 כפית של תערובת הל, זרעי שומר וזרעי כמון

3 כוסות קרם קוקוס

מיץ מחצי לימון

½ כף מלח

2 עגבניות בשלות חתוכות לקוביות גדולות

2 קישואים חתוכים גס 

½ תפו"א חתוך גס

חופן שעועית ירוקה טרייה

 

*ירקות לרוטב – כמעט כל הירקות עובדים במתכון הזה, החל מירקות שורש ועד עגבניות.
הכי טוב להוסיף לפי העדפות אישיות.

 

איך להכין:

 

1. מחממים סיר בינוני ומוסיפים את השמן, כשהשמן חם מוסיפים את הבצל, השום, הג'ינג'ר והצי'ילי ומטגנים עד שקיפות.

2. מוסיפים את טבליות המנקאי והתבלינים ומטגנים כ-3 דקות נוספות.

3. כשהמחית מתחילה להידבק לתחתית הסיר, מוסיפים את קרם הקוקוס ובעזרת כף עץ "מגרדים" את תחתית הסיר כדי לשחרר את הטעמים והניחוחות שהצטברו בה אל תוך חלב הקוקוס ומערבבים היטב.

4. מוסיפים מיץ מחצי לימון, מערבבים שוב וממשיכים בבישול על אש בינונית עוד 4 דקות.

5. מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. מתבלים בחצי כף מלח שולחן ומערבבים.

6. מחזירים את רוטב הקארי לסיר עם הירקות החתוכים ומבשלים על אש בינונית, על סף רתיחה,

כ-20 דקות נוספות או עד שירקות השורש מתרככים.

 

מגישים לצד אורז. בתיאבון. 

מתכונים נוספים