על הפחתת רמות סוכר בדם אצל סוכרתיים בצריכת ירק המנקאי לאחר ארוחה
- 9.9.24
- 13:05
10% מאוכלוסיית העולם מאובחנת כחולי סוכרת סוג 2. בישראל מאובחנים מעל 550,000 מבוגרים המתמודדים עם המחלה ומחפשים דרכים טבעיות לאיזון
10% מאוכלוסיית העולם מאובחנת כחולי סוכרת סוג 2. בישראל מאובחנים מעל 550,000 מבוגרים המתמודדים עם המחלה ומחפשים דרכים טבעיות לאיזון
מאת: יעל דרור – דיאטנית קלינית ופזיולוגית M.sc
פוליפנולים הינם קבוצת רכיבים המיוצרים על ידי צמחים למגוון תפקידי הגנה בשל יכולות נוגדות חמצון רבות עוצמה. לאורך שנים נודעה חשיבות לשילוב פוליפנולים בתזונה היומיומית לשיפור התפקוד ולהפחתת סיכון בריאותי למחלות שונות בטווח הקרוב ובטווח הרחוק, אך המחקר בתחום זה היה מצומצם.
לאחרונה פורסם מחקר חדש ופורץ דרך של חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, בשילוב עם אוניברסיטאות באירופה וארה"ב כולל אוניברסיטת הרווארד, שדווח על יעילותו של מנקאי בהפחתת שומן תוך-כבדי ועד להפחתה משמעותית בסיכון לחלות במחלת כבד שומני, כאשר נצרך בשילוב עם דיאטה ים-תיכונית.
זמינות של ברזל ממקור צמחי איננה דבר מובן מאליו, לא כל הצמחים מכילים כמות מספקת של ברזל ולעיתים נוכחות הברזל במזון הצמחי אינה מעידה בהכרח על זמינותו בשל נוכחותם של חומרים מעכבי ספיגה שמצויים בדרך כלל בצמחים כדוגמת טננים, פיטאטים וסיבים.