חקרו עלינו

על הפחתת רמות סוכר בדם אצל סוכרתיים בצריכת ירק המנקאי לאחר ארוחה

  • 9.9.24
  • 13:05

10% מאוכלוסיית העולם מאובחנת כחולי סוכרת סוג 2. בישראל מאובחנים מעל 550,000 מבוגרים המתמודדים עם המחלה ומחפשים דרכים טבעיות לאיזון

10% מאוכלוסיית העולם מאובחנת כחולי סוכרת סוג 2. בישראל מאובחנים מעל 550,000 מבוגרים המתמודדים עם המחלה ומחפשים דרכים טבעיות לאיזון התסמינים מדי יום.

במסגרת מחקר חדשני שנערך בבית חולים שיבא תל השומר, בית חולים סורוקה ובשיתוף אוניברסיטת בן גוריון.

נבחנה השפעת צריכת ירק המנקאי על רמות הסוכר בדם בקרב חולי סוכרת סוג 2.

במחקר השתתפו 45 מבוגרים עם סוכרת אשר חולקו באופן אקראי לשתי קבוצות: קבוצת ניסוי שצרכה מנקאי וקבוצת ביקורת שצרכה מים, שתיהן לאחר ארוחה.

תוצאות המחקר הראו כי בקרב שני שלישים מהמשתתפים שצרכו מנקאי נצפתה ירידה משמעותית של כ-20% בשיא רמות הסוכר לאחר הארוחה באופן המקביל להשפעה של תרופה.

פרופ' אמיר תירוש, מומחה לרפואה פנימית ואנדוקרינולוגיה, ממובלי המחקר "מדובר פה על נתח משמעותי של שני שלישים מהנבדקים שהצליחו להוריד באופן משמעותי את השיא של העלייה בסוכר – רמות הסוכר עלו יותר לאט וירדו יותר מהר, כך שבסך הכל עקומת הסוכר לאחר הארוחה היא נמוכה יותר, שזה בהחלט משהו שאנחנו מנסים להשיג גם עם טיפול תרופתי. בנוסף, חשוב לציין שגם לטיפול תרופתי לא כל החולים מגיבים כמו שאנחנו רוצים. תגובה של שני שלישים, של למעלה מחצי, היא בהחלט משהו מעודד מאוד ביכולת שלנו להגדיל את ארגז הכלים שלנו עבור מטופלים עם סוכרת"

ממצאי המחקר מהווים צעד משמעותי לקראת מהפכה בתחום הבריאות הטבעית, ומוכיחים כי ירק המנקאי, עשוי לשחק תפקיד מרכזי בשיפור הבריאות העולמית ולהוות חלק אינטגרלי מתזונה בריאה ומאוזנת.

המחקר פורסם בכתב העת המדעי Diabetes, Obesity and Metabolism

לקריאת הראיון המלא ב Ynet בריאות של איתן גפן עם פרופ' אמיר תירוש ופרופ' איריס שי ממובילי המחקר: https://www.ynet.co.il/health/article/h1ueqvkjr

    הצטרפו אלינו!

    תהיו ראשונים לדעת על חזרתו של מנקאי למקפיאים ועל ההטבות הייחודיות והמבצעים השווים.

    אני מאשר.ת קבלת חומרי פרסום ממנקאי.

    פוסטים נוספים

    • על תרכובות פוליפנולים נוגדות חמצון בצמח המנקאי

      • 30.8.21
      • 17:10

      מאת: יעל דרור – דיאטנית קלינית ופזיולוגית M.sc
      פוליפנולים הינם קבוצת רכיבים המיוצרים על ידי צמחים למגוון תפקידי הגנה בשל יכולות נוגדות חמצון רבות עוצמה. לאורך שנים נודעה חשיבות לשילוב פוליפנולים בתזונה היומיומית לשיפור התפקוד ולהפחתת סיכון בריאותי למחלות שונות בטווח הקרוב ובטווח הרחוק, אך המחקר בתחום זה היה מצומצם. 

    • על הפחתת שומן תוך-כבדי באמצעות צריכת ירק מנקאי

      • 26.1.21
      • 13:13

      לאחרונה פורסם מחקר חדש ופורץ דרך של חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, בשילוב עם אוניברסיטאות באירופה וארה"ב כולל אוניברסיטת הרווארד, שדווח על יעילותו של מנקאי בהפחתת שומן תוך-כבדי ועד להפחתה משמעותית בסיכון לחלות במחלת כבד שומני, כאשר נצרך בשילוב עם דיאטה ים-תיכונית.

    • על זמינות ברזל בצריכת ירק המנקאי

      • 8.12.20
      • 18:21

      זמינות של ברזל ממקור צמחי איננה דבר מובן מאליו, לא כל הצמחים מכילים כמות מספקת של ברזל ולעיתים נוכחות הברזל במזון הצמחי אינה מעידה בהכרח על זמינותו בשל נוכחותם של חומרים מעכבי ספיגה שמצויים בדרך כלל בצמחים כדוגמת טננים, פיטאטים וסיבים.