BLOG

נוגדי חמצון: מדוע חשוב לשלב אותם בתזונה שלך?

  • 30.12.24
  • 11:04

נוגדי חמצון הינם רכיבים חיוניים בגופנו שמסייעים לנו להילחם בדרך טבעית ברדיקלים חופשיים, מולקולות בלתי יציבות שנוצרות באופן טבעי בגוף

נוגדי חמצון הינם רכיבים חיוניים בגופנו שמסייעים לנו להילחם בדרך טבעית ברדיקלים חופשיים, מולקולות בלתי יציבות שנוצרות באופן טבעי בגוף , אך גם כתוצאה מחשיפה לגורמים חיצוניים כמו זיהום אוויר, קרינת UV, עישון, ותזונה לא מאוזנת. 

רדיקלים חופשיים אלו עלולים לגרום ל “עומס חמצוני” – מצב שבו הגוף לא מצליח להתמודד עם כמות הרדיקלים  וההשלכות עשויות להיות מרחיקות לכת ולכלול מחלות כרונית כמו סוכרת, יתר לחץ דם ומחלות ניווניות כמו אלצהיימר. נוגדי החמצון, שביניהם פוליפנולים, מסייעים להחזיר את האיזון לגוף, לנטרל את הרדיקלים החופשיים, ולמנוע את נזקיהם.
 

פוליפנולים, נוגדי חמצון רבי עוצמה

פוליפנולים הם תרכובות טבעיות הנמצאות בצמחים, שוקולד מריר, פירות ועוד והם בין נוגדי החמצון החזקים ביותר בטבע, המציעים הגנה טבעית מפני זיהומים ונזקי סביבה אחרים. כאשר אנחנו צורכים מזון עשיר בפוליפנולים, בתזונה היומית אנו נהנים מיתרונות בריאותיים מרשימים:

  • איזון רמות הסוכר בדם
  • שיפור תפקוד כלי הדם והפחתת הסיכון למחלות לב
  • הפחתת דלקת כרונית
  • שיפור תפקוד מערכת החיסון

מנקאי: מקור ייחודי לפוליפנולים ולנוגדי חמצון

ירק המנקאי, הוא ירק עלים זעיר אך רב עוצמה, מכיל מעל 200 תרכובות פוליפנוליות, עם יתרון של זמינות ביולוגית גבוהה, הוא נספג בגוף בקלות ונמצא כמשפיע לטובה על הבריאות. מחקר שנערך בשיתוף פעולה בין אוניברסיטת בן-גוריון ואוניברסיטת הרווארד בארה”ב גילה את הפוטנציאל הבריאותי המרשים של הפוליפנולים במנקאי והוכיח שהם תורמים לשיפור במדדים בריאותיים. מלבד הפוליפנולים, מנקאי מכיל גם רמות גבוהות של ברזל זמין, ויטמין B12 פעיל, ייחודי בעולם הצומח, חלבון מלא הכוללל את כל חומצות האמינו, סיבים תזונתיים, ומגוון גדול של רכיבים תזונתיים נוספים, מה שהופך אותו למזון בריאות שמספק לגוף תמיכה אופטימלית. הצריכה של המנקאי כחלק מתזונה יומית עשויה לשפר את הבריאות הכללית ולסייע במניעת חסרים תזונתיים.

 

ציר מעי-מיקרוביום-מטבוליזם : הסוד לבריאות אופטימלית

המחקר הבינלאומי גילה ששילוב ירק המנקאי בתזונה היומית, משפיע על הרכב המיקרוביום (קהילת החיידקים החיים במערכת העיכול) המשחקים תפקיד מרכזי בהפיכת הפוליפנולים שבמנקאי לצורות פעילות שהגוף יכול לנצל ביעילות. אנזימים שמייצרים את חיידקי המעיים משפרים את הספיגה של הפוליפנולים ומשפיעים על מערכת העיכול באופן חיובי.

מנגנון זה, המכונה “ציר מעי-מיקרוביום-מטבוליזם,” מסייע בשיפור מדדים בריאותיים רבים כוללים  שיפור משמעותי בבריאות הכבד, איזון רמות סוכר בדם, הפחתת דלקת כרונית ושיפור בתפקוד הכללי של מערכת החיסון. כל אלו תורמים להפחתת הסיכון למחלות כרוניות ולשיפור איכות החיים.

 

מנקאי בתזונה ים-תיכונית ירוקה: שיפור ספיגת פוליפנולים ואיזון רמות סוכר בדם

במחקר הקליני שנמשך 18 חודשים וכולל כ-300 משתתפים, הוכח כי צריכת מנקאי כחלק מתזונה ים-תיכונית ירוקה שיפרה באופן משמעותי את המדדים הקרדיו-מטבוליים של המשתתפים. קבוצת המשתתפים שצרכה מנקאי חוותה איזון טוב יותר של רמות הסוכר בדם, ושיפור בתפקוד כלי הדם. בנוסף, נרשמה עלייה משמעותית בפוליפנולים בדם, דבר שמעיד על ספיגה גבוהה ושימוש יעיל של הגוף בתרכובות אלה.

צמח המנקאי מציע שילוב ייחודי של רכיבי תזונה ונוגדי חמצון רבי עוצמה. עם עושר של פוליפנולים זמינים ביולוגית, חלבון מלא וברזל זמין, הוא מהווה תחליף בריא ומאוזן למוצרים מן החי, ומספק מענה לצרכים תזונתיים מגוונים.

צריכתו כחלק מתזונה יומית מאוזנת עשויה לתרום לבריאות הלב, לשיפור תפקודי מערכת העיכול, להפחתת הסיכון למחלות כרוניות, תוך תמיכה באיזון מטבולי. מנקאי מתגלה לא רק כמזון, אלא ככלי לחיזוק הבריאות הכללית ושיפור איכות החיים.

 

לינק למחקר : https://www.mdpi.com/2072-6643/13/6/1866

 

מנקאי תזונה ים תיכונית פוליפנולים

 

    הצטרפו אלינו!

    תהיו ראשונים לדעת על חזרתו של מנקאי למקפיאים ועל ההטבות הייחודיות והמבצעים השווים.

    אני מאשר.ת קבלת חומרי פרסום ממנקאי.

    פוסטים נוספים