מתכונים

תבשיל בורגול, מנקאי וירקות

  • 10.3.21
  • 13:03

שימו לב: התבשיל הזה יאהב כל ירק שאתם אוהבים, אז תרגישו חופשי להעשיר אותו עם בטטות, כרובית, ברוקולי ואפילו סלקים.

שימו לב: התבשיל הזה יאהב כל ירק שאתם אוהבים, אז תרגישו חופשי להעשיר אותו עם בטטות, כרובית, ברוקולי ואפילו סלקים. אנחנו מאוד ממליצים לאכול אותו לצד ציזיקי מנקאי.

 

 

מה צריך?

 

 

2  קוביות מנקאי קפוא (מומלץ להפשיר כחצי שעה לפני הבישול)

1  כוס בורגול גס

3  בצלים לבנים פרוסים לרצועות דקות

3  גזרים חתוכים לקוביות

כוס אפונה עדינה 

½ ראש ברוקולי מופרד לפרחים 

2  ענפי סלרי פרוסים

¼ צרור כוסברה קצוצה ( ניתן להחליף בפטרוזליה)

3  שיני שום פרוסות

3 כפות שמן זית

חצי כפית זרעי כמון  (לא חובה) 

מלח

פלפל

 

 

 

 

איך להכין?

 

 

  1. מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזר וממשיכים בטיגון עד שמקבלים צבע שחום ויפה.
  2. מוסיפים את הסלרי, השום וזרעי הכמון ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מתבלים מעט במלח ופלפל.
  3. מוסיפים את האפונה , הברוקולי והבורגול וממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות, מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות או עד שכל המים נספגים.
  4. מוסיפים את הכוסברה ואת קוביות המנקאי המופשרות, מערבבים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם. 

*כמעט כל הירקות עובדים במתכון הזה, בטטה , כרובית , קישוא וכו'

מתכונים נוספים