מתכונים

פסטה פסטו מנקאי של שף יובל בן נריה

  • 6.1.21
  • 18:26

שף יובל בן נריה מלמד אותנו איך להכין פסטת מנקאי ברוטב פסטו-מנקאי.

 

שף יובל בן נריה מלמד אותנו איך להכין פסטת מנקאי ברוטב פסטו-מנקאי. 

 

מה צריך:

 

מנת פסטה פסטו מנקאי

 

לפסטו:

 

שן שום

2 קוביות מנקאי מופשרות

מלח דק

צרור עלי בזיליקום

50 גר' פרמז'ן

חופן פיסטוקים

רבע כוס שמן זית

כוס שמנת לבישול / ציר ירקות / מים

 

לתוספת קראנצ'ית של בריאות:

 

כ-3 עלי נענע

כ-3 עלי מרווה

כוס פירורי פנקו

פלפל שחור

מלח

קוביית מנקאי

 

לפסטה:

 

מים רותחים

מלח

200 גרם פסטה

 

 

איך להכין:

 

1. מרתיחים מים מומלחים בסיר

2. כותשים את שיני השום ואת טבליות המנקאי שהופשרו מראש

3. מוסיפים כמה עלי בזיליקום טרי וממשיכים לכתוש

4. מוסיפים מלח גס

* טיפ מיובל: כשכותשים מתחילים בחומרים הקשים ועוברים בהדרגה לרכים

5. מוסיפים פרמז'ן

6. מוסיפים פיסטוקים לטאץ' ירוק, טרי ובריא

7. מזלפים מעל שמן זית ומקבלים עוד נוגדי חמצון

8. מכינים תוספת קראנצ'ית: קוצצים עלי נענע ומרווה

9. בוזקים על מחבת שמן זית ומוסיפים פנקו

10. מוסיפים את הנענע והמרווה

11. בוזקים מעל פלפל שחור וממליחים

12. והכי חשוב – מוסיפים קוביית מנקאי 

13. כשהפנקו הופך לזהוב  – מורידים מהאש ומקררים

14. מטגנים קלות את הפסטו על מחבת להוצאת השמנים החוצה

15. מבשלים את הפסטה במים

16. מוסיפים שמנת. אפשר גם ציר ירקות או מים.

17. מניחים את הפסטה בתוך הרוטב

18. מצלחתים

19. זמן "לפנק" את הפסטה בפנקו הבריא מעל

 

ושיהיה בתאבון

מתכונים נוספים