חקרו עלינו

על שפור תפקודי המערכת הלבבית באמצעות צריכת ירק מנקאי

על שפור תפקודי המערכת הלבבית באמצעות צריכת ירק מנקאי

  • 8.12.20
  • 18:12

מנקאי, המכיל לפחות 60 רכיבים תזונתיים בעלי חשיבות לבריאותנו, משמש כמזון בשלמותו. אומנם כל רכיב בעל תרומה ידועה לבריאות, אבל החשיבות היא גם במכלוליותו.

לפיכך, מחקר קליני רחב היקף ופורץ דרך, שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בשיתוף בינלאומי של אוניברסטאות מארה”ב (הרוורד) ואירופה, בחן את השפעה של דיאטה ים תיכונית ירוקה עשירה בפוליפנולים וכוללת בתוכה צריכה קבועה של מנקאי. מחקר זה מצא השפעה חיובית ומיטיבה על המערכת הקרדיומטבולית (תפקודי הלב), טובה יותר מזו שהתקבלה בקבוצה שכללה דיאטה ים-תיכונית רגילה. ממצאי המחקר הראו כי, למרות שהירידה במשקל בקבוצת הדיאטה הירוקה בייתה הגבוהה ביותר אך לא באופן מובהק, הקבוצה שצרכה דיאטה ים-תיכונית ירוקה הכולל את המנקאי, השיגה ירידה גדולה יותר ומובהקת בהיקף המותניים, ירידה גדולה יותר ומובהקת בכולסטרול הרע (LDL) ובלחץ הדם, ושיפורים טובים יותר במדדים קרדיומטבוליים נוספים. ממצאים אלה מחזקים את המסקנה כי שילוב מנקאי  בדיאטה עשויה להעצים את ההשפעות הקרדיומבוליות המועילות של התזונה הים תיכונית.

המחקר פורסם בכתב העת הבנלאומי המוביל בתחום הקרדיולוגיה HEART

פוסטים נוספים

  • על תרכובות פוליפנולים נוגדות חמצון בצמח המנקאי

    • 30.8.21
    • 17:10

    מאת: יעל דרור – דיאטנית קלינית ופזיולוגית M.sc
    פוליפנולים הינם קבוצת רכיבים המיוצרים על ידי צמחים למגוון תפקידי הגנה בשל יכולות נוגדות חמצון רבות עוצמה. לאורך שנים נודעה חשיבות לשילוב פוליפנולים בתזונה היומיומית לשיפור התפקוד ולהפחתת סיכון בריאותי למחלות שונות בטווח הקרוב ובטווח הרחוק, אך המחקר בתחום זה היה מצומצם. 

  • על הפחתת שומן תוך-כבדי באמצעות צריכת ירק מנקאי

    • 26.1.21
    • 13:13

    לאחרונה פורסם מחקר חדש ופורץ דרך של חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, בשילוב עם אוניברסיטאות באירופה וארה"ב כולל אוניברסיטת הרווארד, שדווח על יעילותו של מנקאי בהפחתת שומן תוך-כבדי ועד להפחתה משמעותית בסיכון לחלות במחלת כבד שומני, כאשר נצרך בשילוב עם דיאטה ים-תיכונית.

  • על זמינות ברזל בצריכת ירק המנקאי

    • 8.12.20
    • 18:21

    זמינות של ברזל ממקור צמחי איננה דבר מובן מאליו, לא כל הצמחים מכילים כמות מספקת של ברזל ולעיתים נוכחות הברזל במזון הצמחי אינה מעידה בהכרח על זמינותו בשל נוכחותם של חומרים מעכבי ספיגה שמצויים בדרך כלל בצמחים כדוגמת טננים, פיטאטים וסיבים.