מתכונים

נודלס מנקאי של השף יובל בן נריה

  • 17.8.21
  • 18:32

מתכון מהמטבח הביתי של השף יובל בן נריה

מתכון מהמטבח הביתי של השף יובל בן נריה

 

 

מה צריך?

 

 

2 קוביות מנקאי מופשרות
½ מיכל קרם קוקוס
1 כפות חמאת בוטנים חלקה
ג׳ינג׳ר
חצי מטבע סוכר דקלים מגורר בפומפיה
קורט מלח
2 שיני שום פרוסות
פלפל צ׳ילי אחד פרוס
1 בצל שאלוט פרוס
חצי גבעול למון גראס (החלק הלבן) פרוס
זוקיני אחד חצוי ופרוס
תפרחת ברוקולי מפורקת לפרחים קטנים
2 כפות שמן זית
חבילת אטריות אורז מבושלות לפי הוראות היצרן
חצי ליים
חצי צרור הולי בזיל (בזיליקום תאילנדי)
חצי צרור כוסברה

 

 

איך להכין?

 

 

הכנת הרוטב:
מערבבים בקערה ½ מיכל קרם קוקוס עם כף חמאת בוטנים. מגרדים בפומפיה כפית ג’ינג’ר  וחצי ומטבע סוכר דקלים ומוסיפים לתערובת.
מוסיפים קורט מלח ומערבבים היטב.
הכנת המוקפץ:
מחממים מחבת על אש גדולה.
מכניסים למחבת 2 כפות שמן זית,  שום, ג’ינג’ר, למון גראס ושאלוט. לאחר כ-2 דקות מוסיפים
את הברוקולי והזוקיני.
מתבלים בקצת מלח ופלפל שחור. נותנים לזה להתבשל על אש גבוהה, תוך הקפצה של המחבת.
כשהירקות מתרככים מכניסים את האטריות אורז פנימה. מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים על המחבת.
מוסיפים קוביות המנקאי ואת רוטב הקוקוס ומערבבים היטב.
סוחטים מעל התבשיל חצי ליים,
מוסיפים עלי הולי בזיל (בזיליקום) וכוסברה קצוצים ומערבבים.
בתיאבון

מתכונים נוספים