מתכונים

מרק ארטישוק ירושלמי ומנקאי

  • 6.1.21
  • 13:12

אמנם המנקאי תמיד בשיא העונה, אבל ארטישוק ירושלמי יש רק בעונה הקרה ורק לתקופה קצרה- עשו כמונו ונצלו את זה עם מתכון למרק מנקאי וארטישוק ירושלמי בריא-בריא ולא פחות חשוב, חם ומנחם.

 

אמנם המנקאי תמיד בשיא העונה, אבל ארטישוק ירושלמי יש רק בעונה הקרה ורק לתקופה קצרה- עשו כמונו ונצלו את זה עם מתכון למרק מנקאי וארטישוק ירושלמי בריא-בריא ולא פחות חשוב, חם ומנחם. 

 

מה צריך:

 

2 קוביות מנקאי מופשרות

2 כרישות קצוצות ( רק החלק הלבן)

2 שיני שום קלופות

1 ענף מרווה

10 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות

1 תפו"א גדול, קלוף וחתוך לקוביות

100 גרם חמאה, מחולקת לשני חצאים

חצי כוס חלב

1 מיכל שמנת לבישול 9%

מים

מלח ופלפל

 

איך להכין:

 

1. מחממים מחצית מכמות החמאה בסיר גדול ומאדים את הכרישה, השום והמרווה כ-10 דקות על אש נמוכה עד להזהבה.

2. מוסיפים את קוביות הארטישוק הירושלמי והתפ"א, מגבירים מעט את האש וממשיכים באידוי / טיגון כ-10 דקות נוספות.

3. מכסים את הירקות במים, מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה.

4. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כעשרים דקות – עד ריכוך מלא של הירקות.

5. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את השמנת ואת יתרת החמאה וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון .

6. מוסיפים למרק הטחון שתי קוביות מנקאי מופשרות, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במלח ופלפל.

7. עושים פו ואוכלים בתיאבון.

 

מתכונים נוספים