מתכונים

מרציפן מהיר עם מנקאי

  • 10.3.21
  • 14:10

אנחנו גאים מאוד לארח שוב את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון למרציפן משובץ בבריאות.

אנחנו גאים מאוד לארח שוב את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון למרציפן משובץ בבריאות.

 

 

מתאים לכ-2 גלילי מרציפן

 

 

מה צריך?

 

 

2 כוסות קמח שקדים

חצי כפית של תמצית שקדים – תמצית וניל

חצי כוס אבקת סוכר- לחובבי המתוק ניתן להוסיף עוד רבע כוס נוספת

כפית של מיץ לימון

קוביית מנקאי קפואה

3-5 כפות מים

2-3 כפות אבקת סוכר לעיצוב המרציפן

 

 

 

 

איך מכינים?

 

 

1. נכניס את כל המרכיבים למעבד מזון / בלנדר ( ניתן גם לערבב את הכל ביד בעזרת לקקן וקערה).

2. נטחן / נערבב הכל היטב וממש ממש טוב.

3. נפרוש על משטח העבודה שני ניירות אפיה עם מעט אבקת סוכר, נחלק את המסה הדביקה שנוצרה לנו לשני חלקים, נניח כל חלק של בצק במרכזו של נייר האפייה, בעזרת ידיים מרופדות עם מעט אבקת סוכר נפזר את העיסה הדביקה לצורת גליל / נחש, ובעזרת נייר האפייה שלנו ניצור שני גלילי מרציפן, איך עושים את זה? שימו לב- סדרו את המסה הדביקה בחלקו התחתון של נייר האפייה זה שיותר קרוב אליכם, נסו ממש ליצור סוג של נחש בצק, ודאו שיש קצת אבקת סוכר מסביב לכל הבצק והתחילו לגלגל את נייר האפיה סביב הבצק, גלגלו את החלק הפנימי (זה שהכי קרוב אליכם) סביב הבצק, והמשיכו לגלגל את נייר האפיה סביב המרציפן, צרו גליל בעובי אחיד והכניסו אותו כך איך שהוא למקפיא למינימום שעה של התייצבות, הוציאו מהמקפיא וחיתכו לפרוסות בעובי של אצבע. במידה ותרצו ניתן ליצור למרציפן על צורות שאתם אוהבים, המרציפן הזה מהיר מאוד ומכיל כמות מאוד נמוכה של סוכר, לכן הוא מעט קשה לעבודת עיצוב של צורות וזו הדרך הנפלאה ביותר להכין ביס מושלם ומדוייק מלא באושר.

4. הכניסו את כל חתיכות המרציפן לקופסא אטומה ושימרו במקפיא לכל רגע של קפה מתוק שבא לכם. זה אחד הפינוק המרגשים שיכולים לחכות לכם במקפיא באופן קבוע.

 

 

טיפים מאסי:

 

 

אני ממליצה מאוד לערבב את המרציפן במעבד מזון ולא בקערה. למרות שגם בקערה זה עובד.

ניתן לשמור במקפיא בקופסא אטומה למשך חודשיים-שלושה.

לחובבי טעם השקדים הופיסו מעט יותר תמצית שקדים. למי שאוהב מי ורדים ניתן להחליף את תמצית השקדים במי ורדים.

כמות אבקת הסוכר היא הנמוכה ביותר למתכון הזה ולצערי פה אין לה תחליף.

מתכונים נוספים