מתכונים

ירקות בקארי מנקאי

  • 6.12.20
  • 17:09

מתגעגעים לתאילנד? כי יש לנו מתכון מטריף לירקות בקארי מנקאי שאתם חייבים לנסות.

מתגעגעים לתאילנד? כי יש לנו מתכון מטריף לירקות בקארי מנקאי שאתם חייבים לנסות.

 

 

חומרים ל-3 מנות

 

 

מה צריך:

 

 

2 כפות שמן קוקוס

1 כף זרעי כמון

4 כפות מחית קארי ירוקה

3 פחיות חלב קוקוס

½ 1 כפות חמאת בוטנים

1 כף רוטב דגים

2 כפות סוכר

3 קוביות מופשרות של מנקאי קפוא 

ירקות חתוכים גס לבחירה

 

 

איך מכינים:

 

 

1. שמים את שמן הקוקוס וזרעי הכמון בסיר ומחממים על אש גבוהה עד שהכמון מתחיל להפיץ ריח.

2. מוסיפים את מחית הקארי ומסירים מהאש.

3. כשהמחית מתחילה להדבק לסיר, מוסיפים את הסוכר ורוטב הדגים ובעזרת כף עץ מגרדים היטב את תחתית הסיר.

4. מוסיפים את חלב הקוקוס ושוב מגרדים היטב את תחתית הסיר.

5. מחזירים את הסיר לאש ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות.

6. מוסיפים את חמאת הבוטנים וקוביות המנקאי ומתקנים תיבול.

7. מוסיפים את הירקות וממשיכים לבשל עד ריכוך – תחילה את הירקות שדורשים בישול ארוך ולבסוף את אלו שדורשים בישול קצר.

 

 

אוכלים, בתיאבון!

 

מתכונים נוספים