מתכונים

חלת מנקאי

  • 10.3.21
  • 13:02

הסטייפל של שולחן השבת מקבל תוספת אדירה של בריאות. קבלו את הסופ"ש עם ניחוחות אפייה ממכרים של חלה משובחת ועשירה בערכים תזונתיים כמו שיש רק במנקאי ירק-על טבעי.

הסטייפל של שולחן השבת מקבל תוספת אדירה של בריאות. קבלו את הסופ"ש עם ניחוחות אפייה ממכרים של חלה משובחת ועשירה בערכים תזונתיים כמו שיש רק במנקאי ירק-על טבעי.

 

מתכון ל-2 חלות בינוניות

 

מה צריך?

 

750 גרם (¼ 5 כוסות) קמח חלה. אפשר להמיר בקמח רגיל.

190 מ"ל (⅔ כוס + 2 כפות) מים 

130 גרם (½ 4 קוביות) מנקאי קפוא מופשרות כחצי שעה לפני ההכנה

85 גרם (8 כפות) סוכר 

1 ביצה

11 גרם (חבילה אחת) שמרים יבשים 

10 גרם (כף שטוחה) מלח 

60 מ"ל (¼ כוס) שמן סויה 

1 ביצה להברשה 

שומשום או פרג לציפוי

 

 

 

איך להכין?

 

1. שמים את כל החומרים מלבד המלח במיקסר עם וו לישה ומערבבים עד שהבצק מתגבש לגוש חלק וגמיש.

2. מוסיפים את המלח ולשים 4 דקות נוספות.

3. מכסים את הקערה עם הבצק המוכן בניילון נצמד, מחוררים כמה חורים עם סכין ומתפיחים כשעה או עד שמכפיל את נפחו (זמן ההתפחה תלוי בטמפרטורת החדר- ככל שחם יותר הבצק יתפח מהר יותר) .

4. בסיום ההתפחה מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים בגודלם, צרים מהחלקים 6 גלילים מוארכים וקולעים 2 חלות צמה.

5. מכסים את החלות במגבת ומתפיחים כשעה נוספת. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

6. מערבבים את הביצה שנותרה עם מעט מים ומורחים את החלות באמצעות מברשת סיליקון.

7. מפזרים מעל שומשום או פרג, ניתן לפזר גם מעט מלח אטלנטי ואופים כ-30 דקות.

8. מצננים, פורסים ואוכלים בתיאבון.

מתכונים נוספים