גאלט זוקיני ואפונת שלג עם מנקאי
- 5.5.21
- 16:29
חג השבועות בפתח ואנחנו גאים לארח את גורו הטבעונות של ישראל – אורי שביט, למתכון שיוסיף ירוק ובריאות לשולחן החג
חג השבועות בפתח ואנחנו גאים לארח את גורו הטבעונות של ישראל – אורי שביט, למתכון שיוסיף ירוק ובריאות לשולחן החג שלכם.
מה צריך?
לבצק:
320 גרם (1/3 2 כוסות) קמח כוסמין מלא
2 כפות קורנפלור
קורט מלח
1 קובייה מנקאי מופשר
1/3 כוס שמן זית
100 גרם (1/2 כוס) טופו משי טחון לקרם או יוגורט סויה לא ממותק
3-4 כפות מים קרים
למלית:
250 גרם טופו משי טחון לקרם או ממרח סויה בטעם טבעי
1 כרישה, קצוצה
3-4 שיני שום, קצוצות
100 גרם אפונת שלג, חלוטה במים רותחים
1 קובייה מנקאי מופשר
2 זוקיני מוצקים
150 גרם טופו
שמן זית
מלח, פלפל שחור גרוס
לאפייה ולהגשה:
מעט חלב סויה ללא תוספת סוכר
חופן שמיר או פטרוזיליה, קצוצים
איך להכין?
- מתחילים בהכנת הבצק: מערבבים בקערה או במעבד מזון קמח, קורנפלור ומלח. מוסיפים מנקאי ושמן זית ומעבדים בקצות האצבעות (או בפולסים במעדן מזון) לפירורים. מוסיפים טופו משי ו-2 כפות מים ולשים (או טוחנים) לקבלת בצק חלק. אם צריך מוסיפים עוד מים, כף אחרי כף. משטחים לצורת פיתה, עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר עד לשימוש.
2. מכינים את המלית: יוצקים מעט שמן זית למחבת ומטגנים את הכרישה והשום כ-5 דקות, לריכוך. מסירים מהאש.
3. בעזרת קולפן יוצרים רצועות דקיקות מהזוקיני, רק עד לחלק עם הגרעינים. מעבירים לקערה, מוסיפים מעט שמן זית, מלח ופלפל ו-1/2 קוביית מנקאי. מערבבים היטב.
4. מפוררים את הטופו לקערית, מוסיפים מעט שמן זית, מלח ופלפל ו-1/2 קוביית מנקאי ומערבבים היטב.
5. מחממים תנור ל-200 מעלות.
6. מרכיבים את המאפה: מעבירים את הבצק לנייר אפייה ומרדדים לעלה עגול בעובי כ-3 מ"מ. אם הבצק קשה, מניחים לו להתרכך מעט בטמפרטורת החדר. מעבירים את הבצק עם הנייר לתבנית אפייה.
7. מורחים על הבצק את קרם הטופו כך שיישארו מסביב שוליים ברוחב 3-4 ס"מ לפחות.
8. משטחים על הקרם את הכרישה המטוגנת ומסדרים מעל את רצועות הזוקיני בצפיפות, אפשר ב 2-3 שכבות. בין לבין מניחים אפונת שלג.
9. מפזרים מעל את פירורי הטופו המתובלים ומזלפים שמן זית. מקפלים פנימה את שולי הבצק ומברישים אותם היטב בחלב סויה.
10. אופים את הגאלט בתנור החם כ-30 דקות, עד שהבצק זהוב ופריך. מומלץ לבדוק במהלך האפייה אם הירקות מזהיבים מדי, אפשר להניח על הגאלט יריעה של נייר אלומיניום.
11. לפני ההגשה מניחים להתקרר מעט, מפזרים עשבי תיבול קצוצים ומגישים.