תבשיל שעועית לימה מנקאי וארטישוק ירושלמי – Mankai

מתכונים

תבשיל שעועית לימה מנקאי וארטישוק ירושלמי

  • 10.3.21
  • 13:02

הנה תבשיל עשיר בחלבונים צמחיים, סיבים תזונתיים וים של חלבונים צמחיים. בדיוק מה שאתם צריכים אם אתם טבעוניים או צמחוניים. אנחנו אוהבים לאכול אותו עם אורז או פרוסת לחם קלוי עם פסטו מנקאי. כי למה לא להוסיף עוד קצת בריאות על טבעית, אם אפשר?!

הנה תבשיל עשיר בחלבונים צמחיים, סיבים תזונתיים וים של חלבונים צמחיים. בדיוק מה שאתם צריכים אם אתם טבעוניים או צמחוניים. אנחנו אוהבים לאכול אותו עם אורז או פרוסת לחם קלוי עם פסטו מנקאי. כי למה לא להוסיף עוד קצת בריאות על טבעית, אם אפשר?!

 

 

מה צריך?

 

 

2  קוביות מנקאי קפוא

1 כוס שעועית לימה יבשה מושרית בהרבה מים ללילה שלם. ניתן להמיר בשעועית לבנה קפואה ומופשרת ולדלג על שלב ההכנה הראשון.

7 ארטישוק ירושלמי בגודל בינוני קלופים וחתוכים גס

3 בצלים לבנים פרוסים לרצועות דקות

3  שיני שום פרוסות

10  עגבניות שרי צהובות טחונות במעבד מזון

מיץ מחצי לימון

חצי צרור כוסברה קצוצה

מלח 

פלפל

4 כפות שמן זית

 

 

 

 

איך להכין?

 

 

  1. מסננים את השעועית ממי ההשריה ושוטפים היטב. שמים את השעועית בסיר עם הרבה מים טריים ומביאים לרתיחה, ממשיכים בישול על אש בינונית במשך שעה וחצי או עד שהשועית רכה, תוך שמכפים את הקצף שמצטבר למעלה, מסננים ושוטפים.
  2. בסיר בינוני מטגנים את הבצל והארטישוק הירושלמי, כשמתחילים להזהיב מוסיפים את השום, המלח והפלפל שחור ומטגנים כ-2 דקות או עד שהשום מעלה ניחוחות.
  3. מוסיפים את עגבניות השרי המרוסקות ומבשלים על אש בינונית כ -5 דקות, עד שהנוזלים מתאדים.
  4. מוסיפים מים חמים לכיסוי, מביאים לרתיחה, מנמיכים אש לביעבוע עדין ומבשלים במשך חצי שעה או עד שהארטישוק הירושלמי רך. אם משתמשים בשעועית לבנה קפואה, זה הזמן להוסיף אותה ולדלג על שלב הוספת השעועית בסעיף הבא.
  5. מוסיפים את שעועית הלימה המבושלת, הכוסברה, מיץ הלימון וקוביות המנקאי, מערבבים היטב ומבשלים כ-5 דקות נוספות ,טועמים ומתקנים תיבול. בתיאבון.

מתכונים נוספים