תבשיל בורגול, מנקאי וירקות
- 10.3.21
- 13:03
שימו לב: התבשיל הזה יאהב כל ירק שאתם אוהבים, אז תרגישו חופשי להעשיר אותו עם בטטות, כרובית, ברוקולי ואפילו סלקים.
שימו לב: התבשיל הזה יאהב כל ירק שאתם אוהבים, אז תרגישו חופשי להעשיר אותו עם בטטות, כרובית, ברוקולי ואפילו סלקים. אנחנו מאוד ממליצים לאכול אותו לצד ציזיקי מנקאי.
מה צריך?
2 קוביות מנקאי קפוא (מומלץ להפשיר כחצי שעה לפני הבישול)
1 כוס בורגול גס
3 בצלים לבנים פרוסים לרצועות דקות
3 גזרים חתוכים לקוביות
כוס אפונה עדינה
½ ראש ברוקולי מופרד לפרחים
2 ענפי סלרי פרוסים
¼ צרור כוסברה קצוצה ( ניתן להחליף בפטרוזליה)
3 שיני שום פרוסות
3 כפות שמן זית
חצי כפית זרעי כמון (לא חובה)
מלח
פלפל
איך להכין?
- מחממים את שמן הזית בסיר בינוני ומטגנים את הבצל עד להזהבה, מוסיפים את הגזר וממשיכים בטיגון עד שמקבלים צבע שחום ויפה.
- מוסיפים את הסלרי, השום וזרעי הכמון ומטגנים כ-2 דקות נוספות. מתבלים מעט במלח ופלפל.
- מוסיפים את האפונה , הברוקולי והבורגול וממשיכים לטגן עוד כ-4 דקות, מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הירקות, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש בינונית כ-10 דקות או עד שכל המים נספגים.
- מוסיפים את הכוסברה ואת קוביות המנקאי המופשרות, מערבבים היטב ומתקנים תיבול לפי הטעם.
*כמעט כל הירקות עובדים במתכון הזה, בטטה , כרובית , קישוא וכו'