שקשוקת מנקאי – Mankai

מתכונים

שקשוקת מנקאי

  • 7.10.21
  • 16:21

מתכון מנצח של השף יובל בן נריה

 

מה צריך?
2 קוביות מנקאי מופשרות
5 שיני שום פרוסות
צ'ילי ירוק אחד חתוך גס
כ 5 ס"מ  של ג'ינג'ר קצוץ
חצי כפית זרעי כוסברה
חצי כפית זרעי שומר
4 כפות שמן זית
זוקיני אחד
מלח גס – חצי כפית
פלפל שחור – חצי כפית
צרור עלי מנגולד ללא גבעולים (כחצי חבילה)
כפית כורכום
חצי ליים
3 חלמונים וחלבון אחד

 

 

 

איך מכינים:
1. מטגנים תוך כדי ערבוב על להבה בינונית:
4 כפות שמן זית 5 שיני שום פרוסות
וצ'ילי ירוק אחד חתוך גס וגינגר קצוץ.
2. מוסיפים חצי כפית זרעי כוסברה וחצי כפית זרעי שומר
ונותנים לזה להתבשל למשך 2-3 דקות
3. מוסיפים זוקיני אחד חתוך לקוביות, חצי כפית של מלח גס וחצי כפית של פלפל שחור ומגבירים את האש
4. מוסיפים צרור עלי מנגולד קצוצים ללא הגבעולים (חצי חבילה) ונותנים לזה להתבשל כחמש דק נוספות עד שעלי המנגולד מאבדים מנפחם
5. מוסיפים כפית כורכום ו- 2 קוביות מנקאי מופשרות וסוחטים חצי ליים
6. מוסיפים 3 חלמונים ועוד חלבון אחד

7. מוסיפים קורט מלח

 

 

 

וזוללים בתאבון

 

 

 

לבריאות

מתכונים נוספים