שקשוקת מנקאי, תרד וקישואים – Mankai

מתכונים

שקשוקת מנקאי, תרד וקישואים

  • 11.2.21
  • 13:43

דאגנו לכם למתכון סופר משפחתי לשקשוקת מנקאי וקישואים מעולה, כי אין כמו חגיגה משפחתית סביב מחבת שקשוקה ירוקה, בריאה ולוהטת

דאגנו לכם למתכון סופר משפחתי לשקשוקת מנקאי וקישואים מעולה, כי אין כמו חגיגה משפחתית סביב מחבת שקשוקה ירוקה, בריאה ולוהטת

 

מה צריך?

 

קוביית מנקאי קפוא (מומלץ להפשיר כחצי שעה לפני תחילת הבישול)

1 בצל פרוס דק 

1 קישוא חצוי לאורכו ופרוס לפרוסות

½ חבילת תרד נקי מגבעולים וקצוץ גם

2 שיני שום פרוסות

50 מ"ל ( ¼  מיכל) שמנת לבישול 9%

עלים מ-2 ענפי זעתר / אורגנו טרי

4 ביצים

2 כפות שמן זית

2 כפות פרמז'ן

קורט של אגוז מוסקט

מלח 

פלפל

 

 

איך להכין?

  1. מחממים שמן זית במחבת, מוסיפים את פרוסות הבצל ומזהיבים.
  2. מוסיפים למחבת את פרוסות הקישוא ומטגנים עד לריכוך.
  3. מוסיפים את השום והאורגנו/זעתר ומטגנים עד שהשום מעלה ניחוחו, דקה בערך.
  4. מוסיפים את התרד ומטגנים עד שאיבד מנפחו.
  5. מוסיפים את השמנת, מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט, מערבבים ומבשלים כ-5 דקות נוספות.
  6. מוסיפים את המנקאי ומערבבים לפיזור אחיד.
  7. שוברים לתוך המחבת עם הירקות  4 ביצים, בוזקים את גבינת הפרמז'ן המגוררת מעל, מכסים ומבשלים עד למידת העשייה הרצויה של הביצים.
  8. מומלץ לאכול עם חלת מנקאי וטחינת מנקאי. בתיאבון.

מתכונים נוספים

  • קרקר מנקאי

    • 9.5.21
    • 12:12

    קרקר ביתי, ממכר,  טעים פריך ומנוקד בבריאות, כזה שעושה צליל של קראנץ' ואפשר לשלב אותו בכל מאכל ממרק ועד סלט.

  • גאלט זוקיני ואפונת שלג עם מנקאי

    • 5.5.21
    • 16:29

    חג השבועות בפתח ואנחנו גאים לארח את גורו הטבעונות של ישראל – אורי שביט, למתכון שיוסיף ירוק ובריאות לשולחן החג

  • עוגת שמרים מנקאי, שוקולד לבן, ופיסטוק

    • 5.5.21
    • 16:19

    דאגנו לכם למתכון עוגת שמרים ביתית מנקודות בירוק, שילוב של מתוק עם תוספת בריאות, זה שילוב מנצח!