קרקר מנקאי
- 9.5.21
- 12:12
קרקר ביתי, ממכר, טעים פריך ומנוקד בבריאות, כזה שעושה צליל של קראנץ' ואפשר לשלב אותו בכל מאכל ממרק ועד סלט.
קרקר ביתי, ממכר, טעים פריך ומנוקד בבריאות, כזה שעושה צליל של קראנץ' ואפשר לשלב אותו בכל מאכל ממרק ועד סלט.
מה צריך?
150 גרם (כוס וחצי) אגוזי לוז קלופים
28 גרם (2 כפות) סוכר דמררה
135 גרם (כוס + 2 כפות) קמח מלא
10 גרם (כף שטוחה) מלח
45 גרם (½ כוס) זרעי חמנייה
45 גרם (½ כוס) שיבולת שועל דקה
47 גרם (¼ כוס) שמן זית
235 מ"ל (כוס) מים
85 גרם (3 קוביות) מנקאי קפוא מופשרות כחצי שעה לפני ההכנה.
איך להכין?
- מחממים תנור ל-150 מעלות
- במעבד מזון או מטחנת תבלינים טוחנים את אגוזי הלוז והסוכר לאבקה.
- מערבבים את יתר החומרים עם אבקת אגוזי הלוז והסוכר עד לקבלת משחה אחידה וירוקה.
- פורסים נייר אפייה ומשמנים אותו קלות בשמן זית. מעבירים את התערובת למרכז הנייר, מניחים נייר אפייה נוסף מעל ומרדדים את התערובת בין שני הניירות לעובי של כסנטימטר.
- מסירים בעדינות את נייר האפיה העליון, מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש למשך של כ-20 דקות או עד שרואים שהשוליים של התערובת מתחילים להיפרד מנייר אפייה. מוציאים ומצננים.
- כשהמאפה צונן מספיק למגע, חותכים או שוברים אותו לקרקרים קטנים, מעבירים למיכל אטום לשמירת הטריות ונהנים מבריאות על טבעית לכל אורך השבוע.