קציצות עוף, קישואים ומנקאי אפויות בתנור של רחלי קרוט
- 30.12.21
- 10:12
אנחנו מאוד מתרגשים לארח אצלנו את קרוטית במתכון מנצח שהוא ארוחת סופרפוד שלמה, טעימה ובריאה לכל המשפחה
מצרכים:
500 גרם עוף טחון או פרגיות טחונות
2 קוביות מנקאי
2 זוקיני או קישואים, לא קלופים
3 שיני שום, קלופות
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה ולא גרם יותר
2 פרוסות לחם מכל סוג שיש בבית או 1/2 כוס פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/4 צרור עלי כוסברה
3 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– מפשירים מעט את המנקאיי בקערה קטנה, פשוט מניחים אותו להתרכך מעט, ובינתיים מכינים את התערובת של הקציצות.
– משרים את פרוסות הלחם בקערה עם מים במשך 10 דקות וסוחטים היטב היטב. מעבירים לקערה גדולה.
– מגרדים את הזוקיני על החלק הדק בפומפייה וכותשים את השום. מעבירים לקערה עם הלחם הסחוט.
– קוצצים דק דק את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את שאר המצרכים כולל המנקאי המופשר.
– מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.
– בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בנדיבות עם שמן זית או תרסיס שמן.
– מכינים קציצות, עם ידיים רטובות, ומניחים על נייר האפייה המשומן.
– אופים במשך 10 דקות מכל צד או עד לקבלת צבע זהוב עדין.
בתאבון!