קציצות עוף, קישואים ומנקאי אפויות בתנור של רחלי קרוט – Mankai

מתכונים

קציצות עוף, קישואים ומנקאי אפויות בתנור של רחלי קרוט

  • 30.12.21
  • 10:12

אנחנו מאוד מתרגשים לארח אצלנו את קרוטית במתכון מנצח שהוא ארוחת סופרפוד שלמה, טעימה ובריאה לכל המשפחה

 

מצרכים:

 

500 גרם עוף טחון או פרגיות טחונות

2 קוביות מנקאי

2 זוקיני או קישואים, לא קלופים

3 שיני שום, קלופות

1/2 כפית אבקת סודה לשתייה ולא גרם יותר

2 פרוסות לחם מכל סוג שיש בבית או 1/2 כוס פירורי לחם

1/2 כפית מלח

1/4 צרור עלי פטרוזיליה

1/4 צרור עלי כוסברה

3 כפות שמן זית

 

אופן הכנה:

 

– מפשירים מעט את המנקאיי בקערה קטנה, פשוט מניחים אותו להתרכך מעט, ובינתיים מכינים את התערובת של הקציצות.

– משרים את פרוסות הלחם בקערה עם מים במשך 10 דקות וסוחטים היטב היטב. מעבירים לקערה גדולה.

– מגרדים את הזוקיני על החלק הדק בפומפייה וכותשים את השום. מעבירים לקערה עם הלחם הסחוט.

– קוצצים דק דק את עשבי התיבול ומוסיפים לקערה. מוסיפים גם את שאר המצרכים כולל המנקאי המופשר.

– מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה.

– בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.

– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומשמנים בנדיבות עם שמן זית או תרסיס שמן.

– מכינים קציצות, עם ידיים רטובות, ומניחים על נייר האפייה המשומן.

– אופים במשך 10 דקות מכל צד או עד לקבלת צבע זהוב עדין.

 

בתאבון!

מתכונים נוספים