פנקייק גבינה ללא גלוטן
- 30.12.21
- 9:57
מתכון קליל וטעים של אריאל בריאלי
רכיבים לכ-20 מיני פנקייקים
4 כפות גבינה לבנה או יוגורט
4 כפות גדושות קמח שיבולת שועל או כוסמין
1 ביצה (או עוד 2 כפות גבינה לבנה)
1 כפית אבקת אפייה
שדרוגים שיש בהערות
אופן הכנה:
- מערבבים את כל חומרי הגלם בקערה עד לתערובת אחידה. אם בחרתם בקמח שיבולת שועל אל תתנו לו לעמוד הוא סופח את הנוזלים, מקסימום מוסיפים כף חלב או יוגורט.
- מחממים מחבת נון סטיק בלי שמן בכלל ובעזרת כף יוצרים תלוליות מהתערובת.
- מטגנים עד שמופיעות מעט בועות, הופכים, מטגנים עוד 30 שניות ומעבירים לצלחת הגשה.
טיפ טיפה טיפה:
- אפשר להכין עם גבינת סויה למריחה
- שדרוגים מתוקים: קינמון, חמאת בוטנים, ממרח שקדיה או אגוזי לוז, לטבעול פרוסות בננה, אוכמניות, פירות יער, שוקולד צ'יפס,
- שדרוגים מלוחים: עירית קצוצה, בצל ירוק, גבינה צהובה 9%, גבינה קשה מגוררת, מלח ופלפל, אבקת שום
בתאבון!