פיצת מנקאי – Mankai

מתכונים

פיצת מנקאי

  • 9.2.21
  • 13:17

סידרנו לכם מתכון למאכל הכי כיפי ומנחם בגרסה מנוקדת בבריאות

סידרנו לכם מתכון למאכל הכי כיפי ומנחם בגרסה מנוקדת בבריאות

 

 

חומרים ל-2 פיצות בינוניות

 

 

מה צריך?

 

 

לבצק:

2 קוביות מנקאי מופשרות 

2 כוסות (280 גרם) קמח פיצה

כף שטוחה (5 גרם) שמרים יבשים

2 כפיות (10 גרם) מלח

כפית (6 גרם) סוכר

3 כפות (30 מ"ל) שמן זית

חצי כוס (110 מ"ל) מים

 

 

לרוטב:

1 קוביית מנקאי

כוס שמנת מתוקה

כוס גבינת מוצרלה מגורדת

½ כוס פרמזן מגורד

מעט מלח ופלפל

טופינג'ס שאוהבים לבחירה- אנחנו ממליצים על פרוסות ארטישוק אלה רומנה או זיתים ירוקים.

 

 

איך מכינים?

 

 

  1. לשים את כל החומרים במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית למשך 10 דקות. מכסים את הבצק בניילון נצמד או במגבת לחה ומניחים בצד לתפיחה עד להכפלת הנפח. מחלקים את הבצק ל-2 כדורים שווים. חשוב לא להתעסק יותר מדי עם הכדורים, כדי לא להוציא את האוויר מהבצק. משמנים את הכדורים במעט שמן זית למניעת התייבשות, ומניחים על משטח מקומח היטב לתפיחה של 20 דקות.
  2. מחממים את התנור ל 200 מעלות.
  3. מכינים את הרוטב – שמים את כל מרכיבי הרוטב יחד (ללא הטופינג'ס) בקערה ומערבבים.
  4. מרדדים את הבצק ישירות על נייר אפייה מקומח בנדיבות למלבן דק (1/2 ס”מ) בגודל תבנית התנור. מעבירים את הבצק המרודד ביחד עם הנייר לתבנית.
  5. מניחים במרכז הבצק כ 3-4 כפות מהרוטב, מורחים בעדינות תוך שמירה על מרווח של כסנטימטר מהשוליים. מפזרים מעל את הטופינג שאוהבים.
  6. אופים  במשך 15 דקות לפחות, עד שהבצק משחים והגבינה נמסה ומבעבעת.
  7. מוציאים מהתנור ומגישים מיד. בתיאבון.

מתכונים נוספים