על שפור תפקודי המערכת הלבבית באמצעות צריכת ירק מנקאי
- 8.12.20
- 18:12
מנקאי, המכיל לפחות 60 רכיבים תזונתיים בעלי חשיבות לבריאותנו, משמש כמזון בשלמותו. אומנם כל רכיב בעל תרומה ידועה לבריאות, אבל החשיבות היא גם במכלוליותו.
לפיכך, מחקר קליני רחב היקף ופורץ דרך, שבוצע על ידי חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון בשיתוף בינלאומי של אוניברסטאות מארה”ב (הרוורד) ואירופה, בחן את השפעה של דיאטה ים תיכונית ירוקה עשירה בפוליפנולים וכוללת בתוכה צריכה קבועה של מנקאי. מחקר זה מצא השפעה חיובית ומיטיבה על המערכת הקרדיומטבולית (תפקודי הלב), טובה יותר מזו שהתקבלה בקבוצה שכללה דיאטה ים-תיכונית רגילה. ממצאי המחקר הראו כי, למרות שהירידה במשקל בקבוצת הדיאטה הירוקה בייתה הגבוהה ביותר אך לא באופן מובהק, הקבוצה שצרכה דיאטה ים-תיכונית ירוקה הכולל את המנקאי, השיגה ירידה גדולה יותר ומובהקת בהיקף המותניים, ירידה גדולה יותר ומובהקת בכולסטרול הרע (LDL) ובלחץ הדם, ושיפורים טובים יותר במדדים קרדיומטבוליים נוספים. ממצאים אלה מחזקים את המסקנה כי שילוב מנקאי בדיאטה עשויה להעצים את ההשפעות הקרדיומבוליות המועילות של התזונה הים תיכונית.