על זמינות B12 פעיל ונספג בצריכת ירק המנקאי – Mankai

חקרו עלינו

על זמינות B12 פעיל ונספג בצריכת ירק המנקאי

על זמינות B12 פעיל ונספג בצריכת ירק המנקאי

  • 8.12.20
  • 17:59

בשונה מצמחים אחרים, מנקאי מכיל ויטמין B12, אחד מהויטמינים הכי מורכבים בטבע שצריכתו מיוחסת בעיקר למוצרים מין החי.

ממצא מפתיע ומעניין, שהתגלה במהלך המחקר הקליני על זמינות חלבון המנקאי, הצביע על עליה גבוהה יותר בכמות ויטמין B12 בדמם של קבוצת האנשים שאכלו מנקאי לעומת הקבוצות האחרות.  גילוי זה דחף את החוקרים להעמיק את ההבנה לגבי נוכחותו וזמינותו של ויטמין זה בצמח המנקאי.

המחקר שהתמקד הפעם בהרכבו ובזמינותו של ויטמין B12 מצמח המנקאי, הקיף כמה הבטים:

1. הראה את יציבות רמות ויטמין B12 במנקאי לאורך הגידול  ללא תלות בעונות השנה.

2. הוכיח כי הויטמין מופיע בהרכב של ויטמין אקטיבי (קובלמין) ובשלושת הצורות הטבעיות, ללא נוכחות של פסאודו ויטמין שנמצא כמעכב ספיגה של ויטמין זה. 

3. תוצאות ניסוי קליני רחב היקף, שנמשך 18 חודש, הראו כי צריכה של מנקאי כתחליף חלבון בארוחת ערב המשלימה דיאטה ים-תיכונית, וכוללת הפחתה של צריכת מוצרי בשר ועוף, מאפשרת, בצורה מובהקת,  רמה גבוה של B12 בדם, יותר מאשר דיאטה ים-תיכונית בלבד. 

4. במחקר שבחן השפעה על המיקרוביות במערכת מעיים מלאכותיים, גרם המנקאי לעליה בביטוי גנים של חיידקי מיקרוביום המעורבים במטבוליזם של B12. 

 

מאמר זה, תומך שוב, ומדגים בצורה ברורה כי צמח המנקאי אכן מכיל תרכובות B12 ביו-אקטיביות זמינות לגוף האדם בספיגה מרובה ולפיכך, יכול להוות מקור מזון צמחי וטבעי לויטמין B12 , במיוחד עבור צמחונים וטבעונים.

 

המחקר פורסם בכתב העת המדעי המוביל בנושא תזונה NUTRIENTS

פוסטים נוספים

  • על הפחתת שומן תוך-כבדי באמצעות צריכת ירק מנקאי

    • 26.1.21
    • 13:13

    לאחרונה פורסם מחקר חדש ופורץ דרך של חוקרים מאוניברסיטת בן-גוריון, בשילוב עם אוניברסיטאות באירופה וארה"ב כולל אוניברסיטת הרווארד, שדווח על יעילותו של מנקאי בהפחתת שומן תוך-כבדי ועד להפחתה משמעותית בסיכון לחלות במחלת כבד שומני, כאשר נצרך בשילוב עם דיאטה ים-תיכונית.

  • על זמינות ברזל בצריכת ירק המנקאי

    • 8.12.20
    • 18:21

    זמינות של ברזל ממקור צמחי איננה דבר מובן מאליו, לא כל הצמחים מכילים כמות מספקת של ברזל ולעיתים נוכחות הברזל במזון הצמחי אינה מעידה בהכרח על זמינותו בשל נוכחותם של חומרים מעכבי ספיגה שמצויים בדרך כלל בצמחים כדוגמת טננים, פיטאטים וסיבים.

  • על מיטוב המיקרוביום בקיבה באמצעות צריכת המנקאי

    • 8.12.20
    • 18:16

    אחד התחומים המרתקים את המחקר בשנים האחרונות עוסק בהשפעה של המיקרוביום על בריאותנו ועל הדרכים בהם הרגלי החיים שלנו משפיעים על אוכלוסיית המיקרוביום.