עוגיות לימון מנקאי – Mankai

BLOG

עוגיות לימון מנקאי

  • 18.10.20
  • 16:01

אנחנו גאים מאוד לארח את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון לעוגיות לימון ומנקאי מלאות בבריאות

אנחנו גאים מאוד לארח את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון לעוגיות לימון ומנקאי מלאות בבריאות. אסי מספרת "התאהבתי אני מודה, התאהבתי בענק בירק הכי קטן עלי אדמות. הוא מדהים ביופיו, הוא כובש במרכיבים שלו, הוא משכנע כל אחד לטעום אותו, הוא משתלב עם הכל, הוא כל כולו מרגש". "את המנקאי אני משלבת במטבח שלי במלא דרכים, הפעם החלטתי שהוא חייב להיות חלק מהמתוקים שלנו, וואו איזה שילוב, המתוקים שלי תמיד יהיו בריאים ומזינים אבל מעולם לא דמיינתי שעד כדי כך. אין ילד בעולם שיגיד לא לעוגייה הזו, אין אישה בעולם שתתנגד לקפה טוב איתה, אין גבר בעולם שלא יחסל כמה עוגיות משגעות בשניות."

עוד על החוויה של אסי עם ירק הפלא המתוק תוכלו למצוא בבלוג שלה.

צילום: אסי רוז

מרכיבים לכ-2 תבניות של עוגיות לימון מנקאי

מה צריך:
3 כפות חמאה מומסת / שמן קוקוס

גרידת לימון מלימון שלם

חצי כוס אבקת סוכר (לתחליף הציצו בהערות למטה)

קוביית מנקאי קפוא (ניתן לשים 2 קוביות לחובבי הז'אנר)

2 ביצים מידה M או L

כוס וחצי קמח שיבולת שועל

כוס וחצי קמח שקדים

כפית אבקת אפייה

שימו לב לתחליפי הקמחים הרשומים בהערות מטה!

איך מכינים:
1. נחמם תנור ל180 מעלות טורבו ונרפד שתי תבניות בנייר אפייה.

2. בקערה נערבב היטב את החמאה המומסת עם האבקת סוכר וגרידת הלימון, נוסיף את קוביית המנקאי אחרי שהופשרה ואת הביצים נערבב היטב ונוסיף את הקמח שיבולת שועל, הקמח שקדים והאבקת אפייה. שימו לב בשלב זה לערבב עם כף ולא עם מטרפה. ערבבו עד שנוצרים גושי בצק. נקו את הכף ועברו לערבב עם הידיים ערבבו עד להיווצרותו של כדור בצק ירקרק ויפייפה.

3. הניחו את כדור הבצק בצד למנוחה של חמש דקות, שימו לב הבצק מעט דביק במידה והוא דביק מידי הוסיפו עוד 2-3 כפות קמח שיבולת שועל.

4. שטפו ויבשו ידיים היטב, רדדו את כדור הבצק בין שני ניירות אפיה בעזרת מערוך לעובי אחיד, חתכו עוגיות בצורה שבחרתם.

5. במידה ואין לכם חותכני עוגיות ניתן לחתוך את הבצק לריבועים או ליצור עיגולי עוגיות קטנים בעזרת הידיים.

6. סדרו את העוגיות זו לצד זו בתבנית האפייה והכניסו לתנור לאפייה של 8-10 דקות עד שהעוגיות משתזפות בקצוות ומלבינות.


ניתן לאפות את שתי התבניות בו זמנית בתנור. הוציאו מהתנור צננו מעט והגישו, ניתן לפדר במעט אבקת סוכר לפני ההגשה שימו לב יש לצנן את העוגיות לפני פיזור אבקת הסוכר.

 

טיפים:
במידה ולא ניתן לצרוך קמח שיבולת שועל שימו בבצק כ3 ורבע כוסות קמח שקדים

אין תחליף לביצים בבצק

ניתן להחליף את אבקת הסוכר בחצי כוס סירופ מייפל במידה ועושים זאת יש להוסיף עוד חצי כוס קמח שקדים / קמח שיבולת שועל לתערובת

ניתן לשמור בקופסא אטומה על השיש למשך 4 ימים

 

צילום: אסי רוז

מתכונים נוספים

  • מאפה שכבות בטטה עם גבינת מנקאי

    • 1.12.20
    • 18:21

    איזה כיף לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון טעים מחוזק בבריאות למאפה שכבות בטטה עם גבינת מנקאי.

  • פנקוטה מנקאי של השף יובל בן נריה

    • 22.11.20
    • 16:37

    הפעם השף, והשותף הקולינרי של מנקאי, יובל בן נריה מכניס אותנו למטבחו הפרטי ומראה לנו כמה פשוט וקל להעשיר כל מנה, אפילו פנה-קוטה, בערכים תזונתיים ובריאות.

  • לביבות טיקי מנקאי

    • 22.11.20
    • 12:37

    מציגים לכם מתכון שהוא שיתוף פעולה בין ענקים.
    אורי שביט ושף יובל בן נריה – מגלים את הסוד להכנת לביבות טיקי מנקאי טעימות ובריאות שישדרגו לכם את חג החנוכה.