סלט אטריות אורז, מנקאי וטופו
- 26.4.21
- 10:52
סלט מרענן טבעוני מלא בטעמים ועשיר בחלבונים צמחיים, סיבים תזונתיים וים של חלבונים צמחיים.
סלט מרענן טבעוני מלא בטעמים ועשיר בחלבונים צמחיים, סיבים תזונתיים וים של חלבונים צמחיים.
מה צריך?
2 קוביות של מנקאי קפוא (מומלץ להפשיר כחצי שעה לפני ההכנה)
רבע חבילת אטריות אורז רחבות ומבושלות לפי הוראות היצרן (ניתן להחליף באטריות שעועית)
חצי חבילת טופו קשה
מלפפון גדול
רבע חבילת נבטים סיניים
חופן עלי כוסברה
חופן עלי נענע
חופן עלי בזיליקום
2 בצלים ירוקים
חצי כוס בוטנים קלופים
כף מים
כף שמן זית
כפית סוכר לבן
2 כפות שומשום קלוי
5 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין
2 כפות שמן שומשום
כף חומץ אורז (ניתן להחליף בחומץ תפוחים)
3 שיני שום כתושות
2 ס"מ ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
מיץ מרבע לימון
איך מכינים?
להכנת הטופו: מערבבים בקערה את הסויה, מירין, חומץ אורז, שמן שומשום ואת השומשום הקלוי. חותכים את הטופו לקוביות קטנות ומוסיפים לרוטב להשרייה של שעה לפחות כדי שהטעמים יספגו.
לקליית הבוטנים: מערבבים את הבוטנים הקלופים עם כף של מים, כף של שמן זית, כפית של סוכר לבן וקורט מלח ומניחים על מגש עם נייר אפייה. קולים בתנור על 150 מעלות במשך כ- 25 דקות עד הזהבה עדינה, מוציאים מהתנור ומקררים.
הסלט: חותכים את המלפפון לרצועות דקות, קוצצים את הבצל הירוק ומעבירים לקערה גדולה. לקערה מוסיפים את קוביות המנקאי המופשרות, עלי התבלין, הנבטים, הטופו ביחד עם הרוטב, האטריות המבושלות, הבוטנים, ומיץ לימון ומערבבים. טועמים ואם צריך מתקנים תיבול.