סופגניות מנקאי אפויות של רינת צדוק – Mankai

מתכונים

סופגניות מנקאי אפויות של רינת צדוק

  • 30.12.21
  • 10:25

מתכון מנצח לסופגניות אפויות, מלוחות ורכות כמו ענן עם מנקאי ועשבי תיבול.

 

חומרים:

 

280 גרם קמח לחם ( 2 כוסות)

250 גרם קמח כוסמין מלא ( 2 כוסות)

11 גרם שמרים יבשים או 25 טריים

⅓ כוס סוכר קנים אורגני

220 חלב שיבולת שועל / צמחי

60 שמן זית/ חמאה מזוקקת ( ⅓ כוס)

2 ביצים בגודל בינוני M

כפית מלח

קוביית מנקאי ( מוציאים מהמקפיא 10 דקות לפני השימוש)

 

כף עשבי תיבול קצוצים:

(מה שאוהבים)

עלי זעתר

טימין

מרווה

רוזמרין

אורגנו

2-3 כפות שמן זית להברשה

 

הכנה:

 

לישה ידנית או במיקסר- יש חשיבות לזמן הלישה.

מניחים בקערה: שמרים, קמח וסוכר

מערבבים בעזרת וו לישה.

מחממים קלות חלב ושמן זית לחום פושר.

מוסיפים למיקסר:

ביצים, חלב, שמן זית, קוביית מנקאי, עשבי תיבול ומלח.

לשים כ- 8-10 דקות, הבצק יוצא קצת דביק ורך, הלישה מפתחת את הגלוטן שיעזור לבצק לתפוח בצורה טובה וגם הדביקות שלו תיעלם. בהמשך.

מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח מגלגלים לכדור.

מניחים את כדור הבצק בקערה משומנת

מכסים במגבת לחה או ניילון נצמד ל-50 דקות מנוחה.

מוציאים את האוויר מהבצק ומגלגלים שוב לכדור.

מתפיחים 40 דקות נוספות ( אני אוהבת להתפיח במקרר לילה כשיש לבצק זמן מנוחה ארוכה וגם נוח מאוד לעבודה)

מוציאים את הבצק למשטח העבודה, מחלקים ל-12 כדורים בגודל שווה או נעזרים במשקל דיגיטלי ושוקלים כל כדור 80 גרם.

אפשר להקטין את גודל הכדורים בחצי.

משמנים קלות נייר אפייה ומניחים עליו את הכדורים.

מכסים ומתפיחים בערך 50 דקות.

 

אפייה:

 

מחממים תנור -200 מעלות

מברישים בעדינות את הסופגניות בשמן זית

ומכניסים את המגש לתנור, זורקים בתחתית התנור 5-6 קוביות קרח.

אופים את הסופגניות 15 דקות.

 

הצעת הגשה:

 

מגישים עם ממרחים, ירקות טריים ומטבלים שאוהבים.

טחינה, עגבניות קצוצות עם זיתי קלמטה.

יוגורט עיזים עם קוביית מנקאי ו2 כפיות פסטו.

אבוקדו עם כוסברה, ליים וצי׳לי.

או מה שרק תחליטו שבא לכם.

 

 

בתאבון!

מתכונים נוספים