מרק עדשים מנקאי – Mankai

BLOG

מרק עדשים מנקאי

  • 28.10.20
  • 11:02

אנחנו גאים מאוד לארח את מיכל צפיר – אמנית החיים הבריאים במתכון למרק עדשים עשיר בירקות ומנוקד בבריאות.

אנחנו גאים מאוד לארח את מיכל צפיר – אמנית החיים הבריאים במתכון למרק עדשים עשיר בירקות ומנוקד בבריאות. מרק יומיומי, שופע בטעמים ומרקמים. טבעוני. קל. ובעיקר מחזק את המערכת החיסונית לכל צרה שלא תבוא. מיכל משתפת: "המנקאי, ירק העל החדש שאני כה אוהבת להוסיף לכל תבשיל או שייק, מעשיר את המרק המעולה הזה עוד יותר. ומתקבל מרק שהוא  פצצה של בריאות, מועשר בחלבון מלא, ברזל, אומגה 3, ויטמין B12, ריכוזים גבוהים של אבץ, נוגדי חימצון, מינרלים ושורה ארוכה של ויטמינים חיוניים."

בול מה שכולנו צריכים עכשיו. 

מרכיבים ל-6 מנות

 

מה צריך:
4 קוביות מנקאי 

כוס עדשים ירוקות

בצל גדול, חתוך לקוביות קטנות

2 גזרים קלופים, חתוכים לקוביות קטנות

2 קישואים, חתוכים לקוביות קטנות

2 שיני שום קלופות, חתוכות לפרוסות

2 ליטרים ציר ירקות / מים

2 כפיות שמן זית

כמון

מלח ופלפל

איך מכינים:
1. מוציאים את המנקאי מהפריזר, להפשרה בקערה 

2. מחממים את שמן הזית בסיר עמוק ומטגנים את הבצל, הגזרים והקישואים עד להשחמתם

3. מוסיפים את השום ונתבל במעט מלח ופלפל

4. מוסיפים את העדשים והכמון ומערבבים היטב

5. מוסיפים את ציר הירקות או המים ומביאים לרתיחה

6. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות

7. לאחר שכל הירקות והעדשים התרככו, מוסיפים את קוביות המנקאי שהופשרו, מתקנים תיבול ומערבבים

בתאבון ולבריאות!

מתכונים נוספים

  • מאפה שכבות בטטה עם גבינת מנקאי

    • 1.12.20
    • 18:21

    איזה כיף לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון טעים מחוזק בבריאות למאפה שכבות בטטה עם גבינת מנקאי.

  • פנקוטה מנקאי של השף יובל בן נריה

    • 22.11.20
    • 16:37

    הפעם השף, והשותף הקולינרי של מנקאי, יובל בן נריה מכניס אותנו למטבחו הפרטי ומראה לנו כמה פשוט וקל להעשיר כל מנה, אפילו פנה-קוטה, בערכים תזונתיים ובריאות.

  • לביבות טיקי מנקאי

    • 22.11.20
    • 12:37

    מציגים לכם מתכון שהוא שיתוף פעולה בין ענקים.
    אורי שביט ושף יובל בן נריה – מגלים את הסוד להכנת לביבות טיקי מנקאי טעימות ובריאות שישדרגו לכם את חג החנוכה.