מרק ארטישוק ירושלמי ומנקאי
- 6.1.21
- 13:12
אמנם המנקאי תמיד בשיא העונה, אבל ארטישוק ירושלמי יש רק בעונה הקרה ורק לתקופה קצרה- עשו כמונו ונצלו את זה עם מתכון למרק מנקאי וארטישוק ירושלמי בריא-בריא ולא פחות חשוב, חם ומנחם.
אמנם המנקאי תמיד בשיא העונה, אבל ארטישוק ירושלמי יש רק בעונה הקרה ורק לתקופה קצרה- עשו כמונו ונצלו את זה עם מתכון למרק מנקאי וארטישוק ירושלמי בריא-בריא ולא פחות חשוב, חם ומנחם.
מה צריך:
2 קוביות מנקאי מופשרות
2 כרישות קצוצות ( רק החלק הלבן)
2 שיני שום קלופות
1 ענף מרווה
10 יח' ארטישוק ירושלמי קלוף וחתוך לקוביות
1 תפו"א גדול, קלוף וחתוך לקוביות
100 גרם חמאה, מחולקת לשני חצאים
חצי כוס חלב
1 מיכל שמנת לבישול 9%
מים
מלח ופלפל
איך להכין:
1. מחממים מחצית מכמות החמאה בסיר גדול ומאדים את הכרישה, השום והמרווה כ-10 דקות על אש נמוכה עד להזהבה.
2. מוסיפים את קוביות הארטישוק הירושלמי והתפ"א, מגבירים מעט את האש וממשיכים באידוי / טיגון כ-10 דקות נוספות.
3. מכסים את הירקות במים, מוסיפים את החלב ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים במכסה ומבשלים כעשרים דקות – עד ריכוך מלא של הירקות.
5. מורידים את הסיר מהאש, מוסיפים את השמנת ואת יתרת החמאה וטוחנים את תכולת הסיר בעזרת בלנדר מוט או מעבד מזון .
6. מוסיפים למרק הטחון שתי קוביות מנקאי מופשרות, מערבבים היטב ומתקנים תיבול במלח ופלפל.
7. עושים פו ואוכלים בתיאבון.