מרק אפונה ומנקאי עם קרוטוני חלת מנקאי וזעתר – Mankai

מתכונים

מרק אפונה ומנקאי עם קרוטוני חלת מנקאי וזעתר

  • 21.2.21
  • 13:34

מתיקות של אפונה, רעננות של נענע ובריאות של מנקאי ירק-על טבעי מתערבבים יחד במתכון החם והטעים הזה למרק אפונה טריפל ירוק: עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים וחלבונים ונהדר למערכת העיכול.

מתיקות של אפונה, רעננות של נענע ובריאות של מנקאי ירק-על טבעי מתערבבים יחד במתכון החם והטעים הזה למרק אפונה טריפל ירוק: עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים וחלבונים ונהדר למערכת העיכול.

 

מה צריך?

 

למרק:

 

2 כפות שמן זית 

2 בצלים לבנים קצוצים גס

4 ענפי סלרי קצוצים גס

מלח 

פלפל

6 שיני שום פרוסות

800 גרם אפונה קפואה (שקית קטנה), מומלץ להפשיר טרם ההכנה.

עלים מ-10 ענפי נענע

3 קוביות מנקאי קפוא

קמצוץ אגוז מוסקט טחון (אופציונלי)

 

לקרוטונים:

 

חלת מנקאי חתוכה לקוביות קטנות

מעט שמן זית

2 שיני שום מגוררות

מעט זעתר יבש

 

איך להכין?

 

1. מתחילים מהקרוטונים: מחממים תנור ל-150 מעלות, בינתיים מערבבים בקערה גדולה את קוביות החלה עם שמן הזית, השום המגורר והזעתר.

2. מסדרים את הקרוטונים בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה או עד שהקרוטונים קלויים ופריכים.

3. בזמן שהקרוטונים נאפים בתנור, מכינים את המרק: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל והסלרי כ-5 דקות עד להתרככות ושקיפות.

4. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ-2 דקות עד שמעלה את ניחוחו. מתבלים במלח ופלפל.

5. מוסיפים את האפונה ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.

6. מוסיפים את עלי הנענע וקוביות המנקאי וטוחנים עם בלנדר מוט.

7. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אם רוצים מוסיפים אגוז מוסקט.

8. מוזגים את המרק לקערות הגשה, מפזרים את הקרוטונים מעל ואוכלים בתיאבון. לבריאות.

 

מתכונים נוספים

  • מצה בריי מנקאי

    • 25.3.21
    • 11:20

    אנחנו שמחים מאוד לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון מנוקד בבריאות למצה בריי עם מנקאי.

  • ויניגרט מנקאי

    • 25.3.21
    • 10:54

    אנחנו גאים מאוד לארח שוב את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון לויניגרט מנקאי.

  • מרציפן מהיר עם מנקאי

    • 10.3.21
    • 14:10

    אנחנו גאים מאוד לארח שוב את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון למרציפן משובץ בבריאות.