מרק אפונה ומנקאי עם קרוטוני חלת מנקאי וזעתר
- 21.2.21
- 13:34
מתיקות של אפונה, רעננות של נענע ובריאות של מנקאי ירק-על טבעי מתערבבים יחד במתכון החם והטעים הזה למרק אפונה טריפל ירוק: עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים וחלבונים ונהדר למערכת העיכול.
מתיקות של אפונה, רעננות של נענע ובריאות של מנקאי ירק-על טבעי מתערבבים יחד במתכון החם והטעים הזה למרק אפונה טריפל ירוק: עשיר בסיבים תזונתיים, נוגדי חמצון, מינרלים וחלבונים ונהדר למערכת העיכול.
מה צריך?
למרק:
3 קוביות מנקאי קפוא
2 בצלים לבנים קצוצים גס
6 שיני שום פרוס
4 ענפי סלרי קצוצים גס
800 גרם אפונה טריה או קפואה
חופן עלי נענע
2 כפות שמן זית
מלח
פלפל
לקרוטונים:
חלת מנקאי חתוכה לקוביות קטנות
מעט שמן זית
2 שיני שום מגוררות
מעט זעתר יבש
איך להכין?
1. מתחילים מהקרוטונים: מחממים תנור ל-150 מעלות, בינתיים מערבבים בקערה גדולה את קוביות החלה עם שמן הזית, השום המגורר והזעתר.
2. מסדרים את הקרוטונים בשכבה אחת על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש כחצי שעה או עד שהקרוטונים קלויים ופריכים.
3. בזמן שהקרוטונים נאפים בתנור, מכינים את המרק: בסיר בינוני מחממים את שמן הזית על אש בינונית ומטגנים את הבצל והסלרי כ-5 דקות עד להתרככות ושקיפות.
4. מוסיפים את השום ומטגנים עוד כ-2 דקות עד שמעלה את ניחוחו. מתבלים במלח ופלפל.
5. מוסיפים את האפונה ומכסים במים רותחים. מביאים לרתיחה ומבשלים כ-10 דקות.
6. מוסיפים את עלי הנענע וקוביות המנקאי וטוחנים עם בלנדר מוט.
7. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם. אם רוצים מוסיפים אגוז מוסקט.
8. מוזגים את המרק לקערות הגשה, מפזרים את הקרוטונים מעל ואוכלים בתיאבון. לבריאות.