מצה בריי מנקאי – Mankai

מתכונים

מצה בריי מנקאי

  • 25.3.21
  • 11:20

אנחנו שמחים מאוד לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון מנוקד בבריאות למצה בריי עם מנקאי.

 

אנחנו שמחים מאוד לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון מנוקד בבריאות למצה בריי עם מנקאי.

 

מה צריך?

 

5 מצות
2 קוביות מנקאי, מופשרות
2 כוסות חלב צמחי ללא תוספת סוכר
1/2 כוס קמח מצה
1 עגבנייה גדולה, מגוררת
2-3 שיני שום כתושות
מלח, פלפל שחור גרוס

 

 

להגשה:

 

 

1 חבילה טופו משי
1 שן שום
מיץ מ-1/2 לימון
מלח, פלפל שחור גרוס

עגבניות מגוררות

שמן זית לטיגון

 

 

 

איך מכינים?

 

1. שוברים את המצות לחתיכות קטנות ומניחים בקערה גדולה.

2. מוסיפים קובייה וחצי מנקאי ואת יתר חומרי המציות ומערבבים היטב. משהים כ-5 דקות, לספיגת הנוזלים והתרככות.

3. מכינים בינתיים מטבל להגשה: טוחנים יחד טופו משי, שן שום, מיץ לימון, מלח ופלפל בבלנדר מוט לקרם חלק. מוסיפים כפית מנקאי ומערבבים היטב.

4. מחממים מעט שמן זית במחבת נון-סטיק ומניחים כפות גדושות מהתערובת במחבת החמה. משטחים ומטגנים להזהבה משני הצדדים.

5. מגישים לצד המטבל ועגבניות מגוררות עם מנקאי.

מתכונים נוספים

  • ויניגרט מנקאי

    • 25.3.21
    • 10:54

    אנחנו גאים מאוד לארח שוב את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון לויניגרט מנקאי.

  • מרציפן מהיר עם מנקאי

    • 10.3.21
    • 14:10

    אנחנו גאים מאוד לארח שוב את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון למרציפן משובץ בבריאות.

  • תבשיל בורגול וירקות עם מנקאי

    • 10.3.21
    • 13:03

    שימו לב: התבשיל הזה יאהב כל ירק שאתם אוהבים, אז תרגישו חופשי להעשיר אותו עם בטטות, כרובית, ברוקולי ואפילו סלקים.