מאפינס בטטה עדשים ומנקאי – Mankai

מתכונים

מאפינס בטטה עדשים ומנקאי

  • 10.3.21
  • 13:03

אנחנו גאים מאוד לארח שוב את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון למאפינס בטטה עדשים מנקאי.  

אנחנו גאים מאוד לארח שוב את אסי רוז – נטורופתית, צליאקית ומומחית לקולינריה בריאה במתכון למאפינס בטטה עדשים מנקאי.

 

 

מרכיבים לכ 12-16 מאפינס

 

 

מה צריך?

 

 

4 ביצים

רבע כוס שמן זית / שמן קוקוס

חצי כוס חלב צמחי / רגיל

רבע כפית אבקת שום / שן שום כתושה  – לא חובה

חצי כפית-כפית מלח (תלוי בסוג המלח שיש לכם בבית)

כוס קמח עדשים כתומות

כוס בטטה מקולפת ומגורדת על החלק הדק של הפומפייה – ניתן להחליף את הבטטה בגזר.

שקית אבקת אפייה (10 גרם)

חצי כוס שומשום לבן / שחור / זרעי צ׳יה / זרעי פשתן

קוביית מנקאי

מעט שומשום לבן לעיטור מעל כל מאפינס

ניתן להוסיף צמחי תבלין כמו עירית קצוצה / טימין / אורגנו / רוזמרין.

 

 

 

 

איך מכינים?

 

 

1. נחמם תנור על 180 מעלות טורבו ונרפד תבנית שקעים בנייר מאפינס (מנז׳ט)

2. נקלף בטטה ונגרד אותה על החלק הדק של הפומפייה, אני ממליצה לבחור בבטטה בינונית-קטנה, יש צורך בכוס בטטה מגורדת.

3. נערבב בקערה את הביצים, השמן זית, החלב, המלח ואבקת השום לבלילה אחידה, נוסיף את קוביית המנקאי ונערבב טוב.

4. נוסיף לבלילה את הבטטה המגורדת, הקמח עדשים, האבקת אפייה, השומשום ועשבי התבלין אם בחרנו להוסיף ונערבב לעיסה סמיכה וחלקה.

5. נעביר את הבלילה לתבנית השקעים אני ממליצה לשים כמות זהה של בלילה בכל שקע, נפזר מעט שומשום מעל כל מאפינס ונכניס לתנור למשך 15-17 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהתערובת.

6. נצנן מעט ונגיש

 

 

טיפים מאסי:

 

 

ניתן לשמור בקופסא אטומה במקרר למשך שלושה ימים.

ניתן לחמם את המאפינס במיקרו או בטוסטר.

אני ממליצה לחצות את המאפינס לשני חצאים ואז לצרוב מעט בטוסטר זה יוצא טעים ונפלא.

ניתן להקפיא למשך חודש ולהפשיר בהתאם לכמה שרוצים לאכול.

ניתן להחליף את הבטטה בגזר:)

מתכונים נוספים