לביבות טיקי מנקאי
- 22.11.20
- 12:37
מציגים לכם מתכון שהוא שיתוף פעולה בין ענקים.
אורי שביט ושף יובל בן נריה – מגלים את הסוד להכנת לביבות טיקי מנקאי טעימות ובריאות שישדרגו לכם את חג החנוכה.
מציגים לכם מתכון שהוא שיתוף פעולה בין ענקים.
אורי שביט ושף יובל בן נריה – מגלים את הסוד להכנת לביבות טיקי מנקאי טעימות ובריאות שישדרגו לכם את חג החנוכה.
ללביבות:
4 תפוחי אדמה קלופים מבושלים במים מגורדים בפומפיה (לעשות יום לפני להניח פתוח במקרר)
כף וחצי קמח אורז
כף קמח סמולינה או סולת
כף גדושה צ'ילי ירוק
כפית אבקת מנגו בוסר(ניתן להחליף בכף מיץ ליים)
כפית שטוחה זרעי כוסברה טחונים
כפית שטוחה פפריקה חריפה
חצי כפית כורכום
2 כפיות מלח דק
חצי כפית פלפל שחור טחון
טבליית מנקאי מופשרת
כפית שמן צמחי
לצ׳אטני:
2 שיני שום
אגודל ג'ינג'ר מקולף ופרוס
צ'ילי ירוק פרוס גס
טבליית מנקאי מופשרת
חצי בצל אדום פרוס
חופן גדול עלי נענע
חופן גדול עלי כוסברה
מיץ משני ליים
כפית מלח
איך מכינים:
1. מערבבים את כל המרכיבים למסה אחידה
2. יוצרית בעזרת ידיים מעט רטובות לביבות
3. מחממים את השמן במחבת
4. מטגנים את הלביבות
5. צ'אטני: מניחים את כל המוצרים בכוס ובעזרת בלנדר מוט טוחנים לרוטב חלק