כרובית בטחינה ומנקאי
- 6.1.21
- 18:17
מנה קלאסית אהובה ובריאה מחוזקת בירק-על טבעי!
מנה קלאסית אהובה ובריאה מחוזקת בירק-על טבעי!
מה צריך:
לטחינה:
1/2 כוס מים קרים
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 קוביית מנקאי
1/2 כפית מלח
מיץ מחצי לימון
לכרובית:
כרובית קטנה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
חצי קוביית מנקאי
מיץ מלימון שלם
שליש כוס שמן זית
איך להכין:
1. בקערה שמים את הטחינה , מלח, לימון והמנקאי.
2. תוך כדי עירבוב מוסיפים את המים עד לקבלת מרקם אחיד.
3. מפרקים את הכרובית לפרחים , מניחים בתבנית , צורבים את הכרובית עם מעט מלח פלפל ושמן זית, על החום הכי גבוה בתנור עד שהם מקבלים צבע קלוי, כ- 10-15 דקות.
4. לאחר שכרובית התקררה מערבבים בקערה את המנקאי, שמן הזית ומיץ הלימון ומטבלים במלח ופלפל.