כרובית בטחינה ומנקאי – Mankai

מתכונים

כרובית בטחינה ומנקאי

  • 6.1.21
  • 18:17

מנה קלאסית אהובה ובריאה מחוזקת בירק-על טבעי!

מנה קלאסית אהובה ובריאה מחוזקת בירק-על טבעי!

 

מה צריך:

 

לטחינה:

 

1/2 כוס מים קרים

1/2  כוס טחינה גולמית

1/2 קוביית מנקאי

1/2 כפית מלח

מיץ מחצי לימון

 

לכרובית:

 

כרובית קטנה 

קורט מלח 

קורט פלפל שחור גרוס

חצי קוביית מנקאי 

מיץ מלימון שלם

שליש כוס שמן זית 

 

 

איך להכין:

 

1. בקערה שמים את הטחינה , מלח, לימון והמנקאי.

2. תוך כדי עירבוב מוסיפים את המים עד לקבלת מרקם אחיד.

3. מפרקים את הכרובית לפרחים , מניחים בתבנית , צורבים את הכרובית עם מעט מלח פלפל ושמן זית, על החום הכי גבוה בתנור עד שהם מקבלים צבע קלוי, כ- 10-15 דקות.

4. לאחר שכרובית התקררה מערבבים בקערה את המנקאי, שמן הזית ומיץ הלימון ומטבלים במלח ופלפל.

מתכונים נוספים

  • קרקר מנקאי

    • 9.5.21
    • 12:12

    קרקר ביתי, ממכר,  טעים פריך ומנוקד בבריאות, כזה שעושה צליל של קראנץ' ואפשר לשלב אותו בכל מאכל ממרק ועד סלט.

  • גאלט זוקיני ואפונת שלג עם מנקאי

    • 5.5.21
    • 16:29

    חג השבועות בפתח ואנחנו גאים לארח את גורו הטבעונות של ישראל – אורי שביט, למתכון שיוסיף ירוק ובריאות לשולחן החג

  • עוגת שמרים מנקאי, שוקולד לבן, ופיסטוק

    • 5.5.21
    • 16:19

    דאגנו לכם למתכון עוגת שמרים ביתית מנקודות בירוק, שילוב של מתוק עם תוספת בריאות, זה שילוב מנצח!