כרובית בטחינה ומנקאי – Mankai

מתכונים

כרובית בטחינה ומנקאי

  • 6.1.21
  • 18:17

מנה קלאסית אהובה ובריאה מחוזקת בירק-על טבעי!

מנה קלאסית אהובה ובריאה מחוזקת בירק-על טבעי!

 

מה צריך:

 

לטחינה:

 

1/2 כוס מים קרים

1/2  כוס טחינה גולמית

1/2 קוביית מנקאי

1/2 כפית מלח

מיץ מחצי לימון

 

לכרובית:

 

כרובית קטנה 

קורט מלח 

קורט פלפל שחור גרוס

חצי קוביית מנקאי 

מיץ מלימון שלם

שליש כוס שמן זית 

 

 

איך להכין:

 

1. בקערה שמים את הטחינה , מלח, לימון והמנקאי.

2. תוך כדי עירבוב מוסיפים את המים עד לקבלת מרקם אחיד.

3. מפרקים את הכרובית לפרחים , מניחים בתבנית , צורבים את הכרובית עם מעט מלח פלפל ושמן זית, על החום הכי גבוה בתנור עד שהם מקבלים צבע קלוי, כ- 10-15 דקות.

4. לאחר שכרובית התקררה מערבבים בקערה את המנקאי, שמן הזית ומיץ הלימון ומטבלים במלח ופלפל.

מתכונים נוספים