כדורי טופו-מנקאי ברוטב קארי ירוק – Mankai

מתכונים

כדורי טופו-מנקאי ברוטב קארי ירוק

  • 23.9.20
  • 15:59

אנחנו גאים מאוד לארח את גורו הטבעונות של ישראל – אורי שביט, עיתונאית, סופרת, מסעדנית, אקטיביסטית וכותבת בלוג האוכל "טבעוניות נהנות יותר" וספר הבישול "המטבח הטבעוני שלי".

אנחנו גאים מאוד לארח את גורו הטבעונות של ישראל – אורי שביט, עיתונאית, סופרת, מסעדנית, אקטיביסטית וכותבת בלוג האוכל "טבעוניות נהנות יותר" וספר הבישול "המטבח הטבעוני שלי".

אורי פגשה לראשונה את מנקאי דרך שף יובל בן נריה, ומיד התחברה. היום היא משתפת אותנו במתכון ממכר שכולו בריאות וטעמים נהדרים לכדורי טופו מנקאי ברוטב קארי ירוק.

 

צילום: רויטל טופיול

כדורי טופו-מנקאי ברוטב קארי ירוק / אורי שביט, טבעוניות נהנות יותר
חומרים ל-4 מנות

לקציצות:

300 גרם טופו קשה

1 קובייה מנקאי, רצוי מופשרת

3 שיני שום

1/2 כפית זרעי כוסברה כתושים

1/2 כפית זרעי כמון כתושים

1 כף גדושה קמח חומוס

מלח, פלפל שחור גרוס

שמן זית

צילום: אורי שביט
לקארי:

1/2 1 כוסות (170 גרם) דלעת חתוכה לקוביות קטנות

חופן נדיב (150 גרם) שעועית ירוקה

1 בצל סגול קטן או שאלוט, קצוץ דק

3 שיני שום קצוצות

1 כף גדושה משחת קארי ירוק

1 כפית שטוחה כורכום

3 כפות רוטב סויה (אפשר ללא גלוטן)

500 מ"ל קרם קוקוס (18% שומן או יותר)

1 קובייה מנקאי, רצוי מופשרת

1 כף שמן קוקוס או שמן צמחי אחר

צילום: אורי שביט
להגשה:

קשיו קלוי

צ'ילי אדום פרוס

קליפת ליים או לימון מגוררת

 

לפני שמתחילים:

1. מוציאים מהמקפיא שתי קוביות מנקאי ומניחים בחוץ להפשרה – זה קורה תוך 15 דקות בערך.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.

 

מתחילים בהכנת הכדורים:

1. טוחנים במעבד מזון את כל החומרים מלבד השמן עד לקבלת עיסה רכה ואחידה.
2. יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 3-4 ס"מ ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. מזלפים שמן זית ומגלגלים כך שהכדורים ייעטפו במעט שמן.
4. אופים בתנור 15-20 דקות, עד שהכדורים פריכים ויציבים. מניחים להתקרר מעט.

 

בנתיים מכינים את הרוטב:

1. מחממים שמן קוקוס בסיר בגודל בינוני ומטגנים את הבצל והשום 2-3 דקות תוך כדי ערבוב, להזהבה קלה.
2. מוסיפים משחת קארי וכורכום וממשיכים לטגן ולערבב יחד עוד כ-2 דקות.
3. מוסיפים את קוביות הדלעת וכ-1/4 כוס מים ומערבבים נמרצות כך שהמשחה תתמוסס והדלעת תיעטף בה. מטגנים עוד כ-3 דקות.
4. מוסיפים את השעועית הירוקה והסויה, מערבבים ומטגנים עוד דקה.
5. יוצקים לסיר את קרם הקוקוס ומביאים לרתיחה.
6. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל עוד דקותיים בבעבוע עדין.
7. מוסיפים לסיר את המנקאי ומערבבים.
8. מעבירים את כדורי הטופו לתוך הרוטב ומבשלים יחד 5-10 דקות לאיחוד וספיגת טעמים.

מגישים על אורז לבן עם קשיו קלוי, פרוסות צ'ילי וקליפת ליים או לימון.

מתכונים נוספים