טורטיית שיבולת שועל ומנקאי
- 30.12.21
- 10:09
ארוחה בריאה ומאוזנת לכל המשפחה במתכון משגע של אריאל בן חמו – בריאלי,
שמשלב בין טורטיית שיבולת שועל טבעונית ומנקאי
מתכון לכ-6 טורטיות
1 כוס שיבולת שועל או קמח שיבולת שועל
1 כוס קמח עדשים/ קמח כוסמין/ קמח חיטה מלאה
1 כפית שטוחה מלח
2 כפות שמן זית
1 כפית אורגנו
1 כפית אבקת שום
1/4 כפית צ'ילי
2 כוסות חלב סויה ללא סוכר
1 קוביית מנקאי
אופן הכנה:
- במעבד מזון איכותי, אני עשיתי עם הנינג'ה הקטן של השייקים, טוחנים את השיבולת שועל לקמח (או משתמשים בקמח שיבולת שועל)
- מוסיפים את כל המרכיבים של הטורטיות וטוחנים למרקם חלק.
- מחממים מחבת נון סטיק גדולה עד שהיא רותחת! זה ממש חשוב שהיא תהיה מאוד מאוד חמה.
- שופכים את הבלילה למרכז המחבת ובעזרת הטייה של המחבת מפזרים את הבלילה לכל הצדדים, הטורטיה לא אמורה להיות דקה.
- הרגע שכל הטורטיה מחליפה את הצבע ומתגבשת הופכים וממשיכים עוד שלושים שניות.
טיפ טיפה טיפים:
אפשר להחליף בחלב שקדים או כל חלב אחר שיש בבית
בתאבון!