בטטות מקורמלות עם מטבל יוגורט מנקאי
- 30.12.21
- 10:02
המתכון המושלם של אריאל בן חמו – בריאלי למנת צד מנצחת: בטטות מקורמלות עם מטבל יוגורט מנקאי. מזין, בריא והו כה טעים!
מה צריך?
בטטות מוארכות לחיתוך קל
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח גס
2-3 ענפי טימין/רוזמרין- לא חובה
לרוטב:
2 גביעי יוגורט טבעי
2 שיני שום
1/4 כפית מלח גס
1 קוביית מנקאי
אופן הכנה:
- מחממים תנור ל-190 מעלות בתוכנית טורבו
- קולפים את הבטטות וחותכים פרוסות עבות ושוות, כ-2 סנטימטר.
- על תבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים שמן זית
- מניחים את פרוסות הבטטה ומסובבים אותן כך שהן יהיו משומנות מכל הצדדים- חשוב מאוד שהחלק התחתון הפוגש את התבנית יהיה משומן היטב.
- מפזרים את המלח ומניחים את הענפים בין הבטטות.
- מעבירים לתנור ל-30 דקות אפייה או עד שהתחתית שרופה! כן צריך להיות קצוות ממש שחורים כמו בתמונה תראו את זה רק כשתרימו את הבטטה. תתחילו לבדור אחרי 30 דקות.
- בזמן האפייה מכינים את היוגורט: מערבבים היטב את כל המרכיבים ושומרים בקירור.
בתאבון!