בטטות מקורמלות עם מטבל יוגורט מנקאי – Mankai

מתכונים

בטטות מקורמלות עם מטבל יוגורט מנקאי

  • 30.12.21
  • 10:02

המתכון המושלם של אריאל בן חמו – בריאלי למנת צד מנצחת: בטטות מקורמלות עם מטבל יוגורט מנקאי. מזין, בריא והו כה טעים!

 

מה צריך?

 

בטטות מוארכות לחיתוך קל

4 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח גס

2-3 ענפי טימין/רוזמרין- לא חובה

 

לרוטב:

2 גביעי יוגורט טבעי

2 שיני שום

1/4 כפית מלח גס

1 קוביית מנקאי

 

 

אופן הכנה:

 

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות בתוכנית טורבו
  2. קולפים את הבטטות וחותכים פרוסות עבות ושוות, כ-2 סנטימטר.
  3. על תבנית מרופדת בנייר אפייה מורחים שמן זית
  4. מניחים את פרוסות הבטטה ומסובבים אותן כך שהן יהיו משומנות מכל הצדדים- חשוב מאוד שהחלק התחתון הפוגש את התבנית יהיה משומן היטב.
  5. מפזרים את המלח ומניחים את הענפים בין הבטטות.
  6. מעבירים לתנור ל-30 דקות אפייה או עד שהתחתית שרופה! כן צריך להיות קצוות ממש שחורים כמו בתמונה תראו את זה רק כשתרימו את הבטטה. תתחילו לבדור אחרי 30 דקות.
  7. בזמן האפייה מכינים את היוגורט: מערבבים היטב את כל המרכיבים ושומרים בקירור.

 

בתאבון!

מתכונים נוספים