מתכונים

בורקס דפי אורז עם גבינת שקדים ומנקאי

  • 14.1.21
  • 14:53

אנחנו שמחים מאוד לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון מנוקד בבריאות לבורקס דפי אורז עם גבינת שקדים ומנקאי.

אנחנו שמחים מאוד לארח שוב את אורי שביט – גורו הטבעונות של ישראל, בעוד מתכון מנוקד בבריאות לבורקס דפי אורז עם גבינת שקדים ומנקאי


חומרים ל-4 מנות

 

מה צריך:

15 דפי אורז

למילוי:

1/2 כוס שקדים מולבנים שלמים או טחונים
1 קוביית מנקאי מופשר
1 כוס מים
1/4 כוס קמח טפיוקה
1 כף שמרי בירה
1 כפית חומץ תפוחים או מיץ לימון
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת שום

לציפוי:

שמן זית
שומשום

הוראות הכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות על תכנית טורבו.

2. מתחילים בהכנת המילוי: טוחנים את השקדים (שלמים או טחונים) בבלנדר חזק לקבלת אבקה דקה. מוסיפים את יתר חומרי המילוי וטוחנים לבלילה אחידה.

3. מעבירים את הבלילה לסיר ומבשלים מעל להבה בינונית תוך כדי בחישה במשך כ-5 דקות, עד שהתערובת מסמיכה מאד והופכת לנמתחת. מעבירים לקערה ומניחים להתקרר.

4. טובלים בכל פעם דף אורז אחד בקערה של מים חמים (לא רותחים) עד שהדף מתרכך מעט (לא לגמרי, שלא יהיה סמרטוטי). מעבירים למשטח עבודה ומקפלים לחצי, כך שהצד העגול יפנה אליכם.

5. מניחים במרכז כפית גדושה מגבינת השקדים (לא יותר) ומשטחים מעט. מקפלים פנימה את השליש הימני כך שיווצר שפיץ עליון (קודקוד המשולש). חוזרים על הפעולה עם השליש השמאלי, ליצירת משולש ומקפלים את הצד התחתון כלפי מעלה. הופכים ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

6. מנקבים חורים קטנטנים בסכין חדה בפינות המשולשים, כדי שהאוויר יוכל לצאת. מברישים בשמן זית ומפזרים שומשום.

7. אופים את הבורקס כ-15 דקות עד שהבורקס הופכים זהובים ופריכים. מגישים מיד.

 

צילום: אורי שביט

מתכונים נוספים