מתכונים

ממולאים בבריאות

  • 5.8.20
  • 21:56

אם אתם עוקבים אחרי חשבון האינסטגרם שלנו, אז יכול להיות שיש לכם כבר את המתכון הזה, ואם אתם עדיין לא עוקבים, זה הזמן. בכל אופן, למקרה שפיספספתם, הנה המתכון המלא והבריא שלנו למאכל האהוב והמוכר.

אם אתם עוקבים אחרי חשבון האינסטגרם שלנו, אז יכול להיות שיש לכם כבר את המתכון הזה, ואם אתם עדיין לא עוקבים, זה הזמן. בכל אופן, למקרה שפיספספתם, הנה המתכון המלא והבריא שלנו למאכל האהוב והמוכר.

הממולאים הטבעוניים שכולנו מכירים ואוהבים מקבלים חיזוק בריאותי של ממש עם חלבון מלא, ברזל, אומגה 3, מנירלים וויטמינים כולל ויטמין B12! זה הזמן לחזק את המערכת החיסונית באופן טבעי .

 

 

מה צריך? 
500 גרם אורז עגול מושרה במים חצי שעה

1 בצל סגול קצוץ 

חצי צרור פטרוזיליה קצוצה

15 גרם רכז עגבניות

50 גרם חמוציות

קורט קינמון

חצי כפית זרעי כוסברה טחונים

3 קוביות מנקאי קפוא מופשרות 

3 בצלים קלופים ופרוסים לפרוסות עבות.

3 עגבניות פרוסות לפרוסות עבות

כפית מלח

חצי כוס שמן זית 

מיץ משני לימונים

1.5 קג' ירקות לבחירה, מוכנים למילוי. (פלפלים/קישואים/כרוב/בצל/עגבניות)

 

 

איך להכין?
1. מסננים את האורז ממי ההשרייה ומעבירים לקערה גדולה. 

2. מוסיפים לקערת האורז את הבצל הסגול והפטרוזליה הקצוצים, רכז העגבניות, החמוציות, קוביות המנקאי המופשרות, תבלינים ומלח ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים תיבול. המסה צריכה להיות קצת מלוחה.

3. מרפדים סיר רחב בפרוסות הבצל הלבן והעגבניות.

4. ממלאים את הירקות שרוצים בתערובת האורז והמנקאי ומסדרים בצפיפות בשכבה אחת, בסיר המרופד.

5. בוזקים מלח מעל הירקות שופכים מעל את שמן הזית ומיץ הלימון ומוסיפים מים עד חצי גובה הירקות, מכסים ומבשלים כשעתיים  על אש נמוכה 

6. מסירים מהאש ואוכלים בתיאבון. 

מתכונים נוספים